Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τέλος του μήνα αρχίζει η κατασκευή του Turkish Stream από τους Ρώσους



Στο τέλος του μήνα η πρώτη φτυαριά στον αγωγό Turkish Stream γράφει η τουρκική εφημερίδα HaberTürk. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ο υπουργός Ενεργείας της Τουρκίας κ. Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι αναμένονται από την ρωσική εταιρία  Gazprom οι συντεταγμένες του αγωγού φυσικού αερίου που θα διασχίσει την Μαύρη Θάλασσα και θα φτάσει στην Θράκη. Οταν  ολοκληρωθούν οι σχετικές άδειες και ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, η Ρωσία ενδέχεται να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου αγωγού μέχρι το τέλος του μήνα.


Η ελληνική πτυχή  και το τηλεφώνημα Τσίπρα -Πουτιν

Στο μεταξύ  ορισμένες τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται σε μια ελληνικού ενδιαφέροντος πτυχή του λεγόμενου Turkish Stream.

Η Sabah με τον τίτλο «Κρίσιμη συνδιάλεξη από τον Τσίπρα με τον Πούτιν» γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Τσίπρας στου οποίου το ''Θησαυροφυλάκιο'' δεν έχουν μείνει πλέον χρήματα -και επιπλέον μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να καταβάλει 3,1 δις ευρώ για το χρέος της χώρας καθώς και για τους μισθούς και τις συντάξεις -  είχε μια ενδιαφερουσα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ρωσο Πρόεδρο Πούτιν.

Η τηλεφωνική συνομιλία , γράφει, έγινε μετά από αίτημα του κ. Τσίπρα και μεταξύ των δυο έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς εργασίας και ενέργειας και για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με ειδήσεις του ελληνικού τύπου, η συνδιάλεξη των 2 ανδρών έγινε σε μια στιγμή κρίσιμη όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους Ευρωπαίους εταίρους της και σε μια περίοδο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες εφαρμόζουν κυρώσεις στη Μόσχα.

Επίσης η Milliyet με τον τίτλο «Μίλησαν για τον Turkish Stream» γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επαφή και τονίζει ότι ως γνωστόν η Ρωσία υποδεικνυόταν ως ένας από τους εν δυνάμει χρηματοδότες της Ελλάδας σε περίπτωση που αυτή δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές. Ανακοινώθηκε ότι οι δυο ηγέτες μίλησαν για το Turkish Stream. Σημειώνεται ότι οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν να συναντηθούν στις 18 – 20 Ιουνίου στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Η Haberturk αναφέρεται στα ίδια με τον τίτλο «Ο Τσίπρας και ο Πούτιν μίλησαν για χρηματοδότηση και ενέργεια».



onalert 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου