Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ρώσος Κροίσος δίνει 100 εκατ. δολάρια για να βρει εξωγήινους!



Όταν τα πλούτη σου προκαλούν… πλήξη η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι σου προσφέρουν και τις δυνατότητες για να την «σκοτώσεις». Τρόποι υπάρχουν κάθε λογής, ο Ρώσος επιχειρηματίας Γιούρι Μίλνερ όμως μπορεί να… υπερηφανεύεται ότι βρήκε έναν από τους πιο πρωτότυπους.
Ο δισεκατομμυριούχος και επενδυτής μεταξύ άλλων σε Facebook, Twitter, Spotify, Groupon, Xiaomi κ.α, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο, παρουσία του Στίβεν Χόκινγκ
και άλλων επιστημόνων, ότι σκοπεύει να δαπανήσει ποσό τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία στο project «Breakthrough Listen». Πρόκειται για το πρόγραμμα που αφορά αναζήτηση σημάτων από εξωγήινους πολιτισμούς στα 1 δισ. αστέρια που βρίσκονται πιο κοντά στη γη αλλά και 100 γαλαξίες πέρα από το δικό μας (Milky Way)!
Η δαπάνη θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο κομμάτι της αναζήτησης εξωγήινης ζωής, οι προσπάθειες για την οποία έχουν αποβεί έως τώρα άκαρπες.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, τα δύο τρίτα των χρημάτων του 53χρονου δισεκατομμυριούχου θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εξοπλισμού αλλά και τη πρόσληψη αστρονόμων, ενώ τα υπόλοιπα για την ενοικίαση δύο εκ των μεγαλύτερων ραδιοτηλεσκόπιων στον κόσμο στη Δυτική Βιρτζίνια και την Αυστραλία, για τους σκοπούς του project.
Οι ερευνητές θα εστιάσουν την αναζήτησή τους σε ηλεκτρομαγνητικά σήματα που αποστέλλονται από εξωγήινους, έχοντας ως βάση το University of California, Berkeley, αλλά και με τη βοήθεια σημαντικών επιστημόνων και από άλλα ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και ο Φρανκ Ντρέικ, ο Αμερικανός αστροφυσικός που ίδρυσε το πρόγραμμα SETI για την αναζήτηση εξωγήινης ευφυΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου