Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Βαλαβάνη «για ιδεολογικούς λόγους» – Διαψεύδει ότι «έβγαλε» 200.000 ευρώ πριν τα capital controls



Την παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών υπέβαλε η Νάντια Βαλαβάνη. Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, επικαλείται ιδεολογικούς λόγους. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα που την συνέδεαν με τις αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη για "υπουργό που έβγαλε από την τράπεζα 200.000 ευρώ πριν τα capital controls".

Η λύση που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη, για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα, τονίζει στην επιστολή της.
Όπως σημειώνει, είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’  ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας  κι ανεξαρτησίας κι άλλο ν’  αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω». 
Προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «σε περίπτωση που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε  - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια  διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης».
emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου