Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Απαράδεχτη δήλωση Δελαστίκ: Αποκάλεσε γερμανοτσολιάδες το 40% που ψήφισε ΝΑΙ



Σε μία απαράδεχτη δήλωση προχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος Δελαστίκ ο οποίος αποκάλεσε «γερμανοτσολιάδες» τους ψηφοφόρους που ψήφισαν στις εκλογές του δημοψηφίσματος ΝΑΙ.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και στην αρχική του τοποθέτηση επί του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, ο γνωστός δημοσιογράφος μεταξύ άλλων αποκάλεσε τους ψηφοφόρους που επέλεξαν το ΝΑΙ γερμανοτσολιάδες.
Παρά τις έντονες εκκλήσεις του οικοδεσπότη να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό του ο ίδιος έδειξε να εμμένει στην αρχική του άποψη σχετικά με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Μάλιστα ο κ. Χατζηνικολάου επικαλέστηκε την χρόνια δημοσιογραφική γνωριμία τους και την εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπό του και για αυτόν και μόνο τον λόγο δεν του ζήτησε να αποχωρήσει από το πάνελ.

Εμείς θα πούμε πως κακός δεν προχώρησε στην πράξη ο κ. Χατζηνικολάου διώχνοντας τον κ. Δελαστίκ καθώς σε τέτοιου είδους δηλώσεις που μόνο σε διχασμό μπορούν να οδηγήσουν, οι φιλίες περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

25 σχόλια:

  1. Αν συμμεριστούμε την άποψη του υποψήφιου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυρίου Δελαστίκ, ότι το 40% του ελληνικού λαού είναι γερμανοτσολιάδες, επειδή ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα, παρόλο που η ηγεσία και πιθανότατα το μεγαλύτερο κομμάτι των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής τάχθηκαν υπέρ του όχι, τότε πραγματικά πρέπει να ανησυχούμε.
    Προφανώς ο κύριος Δελαστίκ και όλοι οι ψευτοδημοκράτες της ακροαριστεράς, θα ήταν ικανοποιημένοι με ένα ποσοστό υπέρ του όχι, της δικής τους επιλογής δηλαδή, μεγαλύτερο από 90%.

    Τιμή και δόξα στους 86 κρατούμενους του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, που με την ψήφο τους έδωσαν στο όχι ποσοστό 94,51%.
    Αγαπητέ κύριε Δελαστίκ όπως διαπιστώνετε ο ιδεολογικός παράδεισος είναι πολύ κοντά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα διαφωνήσω με τον κ. Δελαστίκ μόνο επί του ποσοστού, πιστεύω δηλ. ότι γύρω στο 20% όσων ψήφισαν Ναι είναι γερμανοτσολιάδες. Από το υπόλοιπο ποσοστό, το 15% είναι φοβισμένα ανθρωπάκια που δεν τους αξίζει ο χαρακτηρισμός του Έλληνα ή του ελεύθερου ανθρώπου παρά μόνο του ραγιά, και το εναπομείναν 5% είναι απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ας επιλέξουν όσοι αγανάκτησαν και τον βρίζουν σε ποια κατηγορία ανήκουν, του ραγιά, του ηλίθιου ή του γερμανοτσολιά.
    Για όσους απ’ αυτούς που τον βρίζουν ανήκουν στην τελευταία κατηγορία, θυμίζουν τους γερμανοτσολιάδες της κατοχής που αγανακτούσαν προσβεβλημένοι όταν τους αποκαλούσαν προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας παμμέγιστος «δημοκράτης», οπαδός του όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι μίασμα της κοινωνίας είναι δραπέτης του Καιάδα. Άλλος ένας κάτοχος της απόλυτης αλήθειας.
      Άλλος ένας τζάμπα μάγκας της επετείου της εκτέλεσης στον ομαδικό τάφο της πόλης μας,
      που πιάστηκε αγκαζέ με τους ντεμέκ αντιπάλους του της Χρυσής Αυγής στον «ιερό» αγώνα για την «εθνική παλιγγενεσία».
      ΕΠΑΜ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αγκαζέ, χορεύουν ΚΑΝ-ΚΑΝ σαν τα κορίτσια του Moulin Rouge του Lido και του Crazy Horse.
      Πολύ ερεθιστικό το θέαμα οφείλω να ομολογήσω.
      Προσοχή μη σχίσετε της ζαρτιέρες σύντροφοι, κανένας «γερμανοτσολιάς» από αυτούς που ψήφισαν ναι, δεν πρόκειται να σας δανείσει το καλσόν του!!!

      Διαγραφή
    2. Πολλά λες βρε φίλε χωρίς λόγο. Θα αρκούσε να πεις απλώς οτι ψήφισες οτι σου υπέδειξαν ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ. Τι το βασανίζεις; Για άλοθι ψάχνεις;

      Διαγραφή
    3. Και κάπου εδώ ο DEXIHAF.... "Δεν είμαι φίλος"!!! :D

      Διαγραφή
    4. Πολλά ή λίγα αγαπητέ κύριε Φωτεινέ, λέω την άποψή μου, όσο ακόμα δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα να την εκφράζω.
      Εφόσον λοιπόν ελαφρά την καρδία βγάλατε συμπέρασμα για το τι ψήφισα στο χθεσινό δημοψήφισμα και ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της γραμμής που μου έδωσαν όλοι αυτοί που αναφέρεται, δεν θα θεωρήσετε άδικο να δικαιολογήσω την δική σας στάση, σαν πιστή εφαρμογή των εντολών του Καμένου του Μιχαλολιάκου και φυσικά τον Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο η «για πρώτη φορά αριστερά Κυβέρνηση» άφησε ελεύθερο λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, χωρίς να έχει παρέλθει το 18μηνο από την προφυλάκισή του.
      Δεν φταίω εγώ, εσείς το ξεκινήσατε πρώτος.
      Σταματήστε λοιπόν να έχετε την ψευδαίσθηση ότι όλοι όσοι ψήφισαν όχι, συμφωνούν με τις φασίζουσες και εμφυλιοπολεμικές απόψεις σας.

      Διαγραφή
    5. ΑΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΕΝΔΟΠΑΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΑΣΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΞΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΣΦΟΔΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ.

      ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    6. Δεν εμφορούμαι από εμφυλιοπολεμική διάθεση φίλε μου Dexihaf ούτε έχω σκοπό να σε κρίνω. Θεωρώ απλώς ότι απόψεις σαν του Δελαστίκ που μιλάνε ξεκάθαρα για δυνάμεις οικονομικής κατοχής στη χώρα μας, είναι όχι μόνο αποκλεισμένες αλλά τελείως απαγορευμένες στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Δεν έχω λοιπόν παρά να τον συγχαρώ για το θάρρος του να μιλήσει έξω από τα δόντια απέναντι στον εσμό των πουλημένων τομαριών που ήταν στο τηλεοπτ. πάνελ, γι αυτό εξανέστησαν όλοι με τόση ένταση.
      Δεν καταλαβαίνω ωστόσο για ποιο λόγο να παίρνει ένας απλός πολίτης όπως εσύ το μέρος των πουλημένων τομαριών. Αν έχεις ψηφίσει Ναι θα έχεις τους λόγους σου (ή τρομοκρατήθηκες μη χάσεις τα έστω λίγα που νομίζεις ότι θα γλιτώσεις, ή έχεις στρεβλή πληροφόρηση), όπως και να έχει ψηφίσαμε εμείς οι άλλοι Όχι και για σένα. Αν πάλι έχεις ψηφίσει Όχι στην υποδούλωση και στον εξανδραποδισμό, τι ζόρι τραβάς και αγανακτείς με μια φράση που με το στανιό προσπάθησαν να εκμαιεύσουν οι γερμανοτσολιάδες του πάνελ (όπως πχ ο Φαήλος Κρανιδιώτης κλπ) από τον Δελαστίκ;

      Διαγραφή
    7. Όσο για τον Ανώνυμο 4:57 που παραληρεί πιο κάτω, τι να πω, όταν μάθει τι εστί παιδεία και δη ελληνική ώστε να επιχειρηματολογεί κι όχι να μουγκανίζει, θα δεχθώ να συζητήσω μαζί του.

      Διαγραφή
    8. ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΣΠΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΦΕΡΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ
      ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΓΚΑΝΙΣΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥΓΚΑΝΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΛΩΣΣΑ

      Διαγραφή
    9. Το να κρίνετε εμένα και τις απόψεις μου κύριε Φωτεινέ(κάτι που μπορεί να κάνει και για τους δύο μας όποιος τις διαβάζει) είναι δευτερευούσης σημασίας θέμα, συγκρινόμενο με την κριτική και πολύ περισσότερο τους χαρακτηρισμούς προς το 39% των συμπατριωτών μας από εσάς και τον κύριο Δελαστίκ. Φοβισμένοι μπορεί να είναι, σίγουρα όμως δεν είναι ανθρωπάκια ούτε η θεία μου η Στέλλα που ζει με την πενιχρή της αγροτική σύνταξη, ούτε ο φίλος μου ο Βαγγέλης που είχε προγραμματίσει τον επόμενο μήνα να παντρέψει την κόρη του χρησιμοποιώντας για τα έξοδα το εφάπαξ που είχε κατατεθειμένο στην τράπεζα.
      Δεν είναι ανθρωπάκια. Είναι άνθρωποι με Α κεφαλαίο κατά την ταπεινή μου άποψη. Άνθρωποι με αγωνίες, ευαισθησίες, άνθρωποι του μόχθου και της προσφοράς.
      Σίγουρα δεν έχουν την δική σας μόρφωση, ούτε γνωρίζουν τόσες ξένες γλώσσες όσες ο κύριος Δελαστίκ, σίγουρα δεν έχουν μελετήσει κλασική αρχαιότητα, αλλά πιστέψτε με είναι άνθρωποι, πολύ καλύτεροι, τουλάχιστον από εμένα.
      Σχετικά τώρα με τον αποκλεισμό των απόψεων του κυρίου Δελαστίκ από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ή η δική μου πληροφόρηση, ότι έχει αρθρογραφήσει στην Καθημερινή στο Έθνος και την Ημερησία και έχει διατελέσει σχολιαστής στο Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είναι εσφαλμένη, ή ο Αλαφούζος ο Μπόμπολας και ο Κυριακού δεν είναι καθεστωτικοί!!

      Διαγραφή
    10. Τι σημαίνει αυτό που γράφεις για «την οργή των ανθρώπων που ψήφισαν Ναι αν καμιά φορά με φέρει κατά λάθος ο δρόμος μπροστά τους»; Με απειλείς; Γι αυτό δεν τολμάς να βάλεις το όνομά σου και βγαίνεις ανώνυμος; Το έγραψα εξ’ αρχής, οι τύποι που ψήφισαν Ναι είναι ή φοβισμένοι άνθρωποι ή ηλίθιοι ή γερμανοτσολιάδες. Εφόσον απειλείς έτσι απροκάλυπτα όποιον αντιτίθεται στην κατοχή που μας έχουν ρίξει, φαίνεται ότι ανήκεις 100% στην κατηγορία των γερμανοτσολιάδων, έτοιμος μαζί με το σινάφι σου να εκτελέσεις τις εντολές των ξένων και ντόπιων αφεντικών σου. (Αν και έτσι ανώνυμος που συνεχίζεις να βγαίνεις, μάλλον για χέστη σε κόβω).
      Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου στο ότι το μουγκάνισμα είναι δύσκολη γλώσσα –όντως είναι κατάλληλη μόνο για γελάδια. Συγχαρητήρια που την γνωρίζεις.

      Διαγραφή
    11. Προς τον φίλο DEXIHAF: Τα καθ’ όλα συμπαθή συγγενικά σου πρόσωπα που ανέφερες, θυμίζουν το στίχο του εθνικού μας ποιητή "δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντοτ’ ευκολόπιστε και πάντα προδομένε". Σαφώς είναι άνθρωποι με Α κεφαλαίο και δεν θα τολμούσα ποτέ να επιρρίψω μομφή σε ανθρώπους του μόχθου. Σαφώς όμως είναι και φοβισμένοι μέσα στη σύγχυση που τους έχουν φέρει. Θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά ότι αν κινδυνεύει το εφάπαξ του θείου σου, οφείλεται στο ότι το κούρεμα των καταθέσεων έχει προαποφασιστεί από καιρό εκ μέρους των Βρυξελλών, το μόνο που μένει είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να το εφαρμόσουν. Ετούτη η κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο, θα συμφωνήσω, όμως το ΟΧΙ δεν αφορά την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση, αφορά το ΟΧΙ απέναντι στους επικυρίαρχους. Το ΟΧΙ δεν είναι μήνυμα μόνο για τους ξένους τοκογλύφους και τις ντόπιες ορντινάντσες τους, είναι μήνυμα και προς την κυβέρνηση ότι δεν θ’ ανεχθούμε να μας περιπαίζουν με δήθεν "διαπραγματεύσεις" στο άπειρο, κι εν τω μεταξύ να στενάζει και να πεθαίνει ο κόσμος μέχρι τότε. Πώς να το κάνουμε, κάποτε πρέπει να έρχεται η στιγμή για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι, είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο.

      Διαγραφή
    12. Να σε δω τώρα που ο Τσίπρας και η παρέα του θα φέρουν μνημόνιο με περισσοτερα απο 8 δις κ με υφεσιακα μέτρα για όλους μας τι θα το κανεις κ που θα το βάλεις το ΟΧΙ.Τζάμπα μαγκας κ εσυ κ ο Δελαστικ κ όλοι όσοι φαγατε σανο κ πανηγυριζατε για το τιμημένο κ ένδοξο ΌΧΙ.Βαλτε τώρα στον .....κ@@@ο σας!!!!

      Διαγραφή
    13. Για να μην υπάρξει παρανόηση, όταν λέω ότι δεν θ’ ανεχθούμε να μας περιπαίζουν με δήθεν "διαπραγματεύσεις" στο άπειρο, δεν εννοώ να μας φορέσουν μια οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να κάνουν έστω και λίγο πίσω από τις θέσεις τους οι Βρυξέλλες και το φασιστικό /γραφειοκρατικό καθεστώς της ευρωζώνης –αντίγραφο πιστό της χιτλερικής Ευρώπης όπως τη σχεδίαζε και την οραματίζονταν ο Γκαίμπελς. Εννοώ να σιχτιρίσουν τους Γιούνγκερ, Σόιμπλε και σία, να πάψει κάθε πληρωμή στους τοκογλύφους και να πορευθούμε με δικό μας νόμισμα. Είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει το εφάπαξ του ο θείος σου, να πάρει ανθρώπινη σύνταξη η θεία σου και να ανασυνταχθεί και πάλι η οικονομία και η κοινωνία. Ειδάλλως δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από τις δήθεν "μεταρρυθμίσεις" που διαλύουν τα πάντα στη χώρα, με αργότερο μεν ρυθμό από τα τις οβίδες και τις ναπάλμ αλλά πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ αυτές.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Φωτεινέ. Παρενέβητε με σχόλιο για να υπερασπιστείτε την άποψη ότι 2.400.000 περίπου συμπατριώτες μας είναι σκυλιά και γερμανοτσολιάδες. Η διαφοροποίηση που κάνατε ήταν ότι για εσάς οι 1.200.000 μόνο είναι γερμανοτσολιάδες, οι 900.000 είναι φοβισμένα ανθρωπάκια που δεν τους αξίζει ο χαρακτηρισμός του Έλληνα ή του ελεύθερου ανθρώπου παρά μόνο του ραγιά και οι 300.000 είναι χρήσιμοι ηλίθιοι.
      Προφανώς και σύμφωνα με το τελευταίο σχόλιο σας, έχετε μεταβάλει άποψη για κάποιους από αυτούς, μια και αναγνωρίζετε ανάμεσά τους και ανθρώπους με Α κεφαλαίο.
      Θα ήθελα την εκτίμησή σας για το πόσοι πιστεύετε ακόμη από τα 2.400.000 πιθανόν να αξίζουν αυτό το χαρακτηρισμό. Μήπως τελικά η δική σας άποψη διαφέρει παρασάγγας από του κυρίου Δελαστίκ, τον οποίο σπεύσατε να υπερασπιστείτε προβάλλοντας ως δικαιολογία την τραγική ειρωνεία, ότι ενοχλείστε από τον αποκλεισμό από τα καθεστωτικά μέσα των απόψεων ενός υπάλληλου του Μπόμπολα και του Αλαφούζου. Προφανώς ούτε ο Βαρδινογιάννης στον τηλεοπτικό σταθμό του οποίου εξέφρασε τις απόψεις του ο κύριος Δελαστίκ, είναι καθεστωτικός.
      Όσο για τον στίχο του Σολωμού, το μόνο σχόλιο που θα μπορούσα να κάνω είναι ότι τον ίδιο στίχο χρησιμοποίησαν επιχειρηματολογώντας για το δημοψήφισμα τόσο ο Γραμματέας του ΚΚΕ κύριος Κουτσούμπας όσο και ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
      Κατά τα λοιπά μην ψάχνετε για « γυναίκες της Ζάκυθου» ανάμεσά μας.

      Διαγραφή
    15. Το άνθρωποι με Α κεφαλαίο αγαπητέ Dexihaf, υποθέτω ότι υποδηλώνει την τιμιότητα και την αγνότητα των προθέσεων. Δεν είπα όμως ποτέ ότι τα φοβισμένα ανθρωπάκια δεν μπορεί να είναι άνθρωποι αγνοί και τίμιοι. Αγνοί και τίμιοι άλλωστε ήταν για αιώνες οι ραγιάδες, παρέμεναν ωστόσο ραγιάδες με την επωδό στα χείλη «σφάξε με αγά μ’ ν’ αγιάσω». Ούτε επίσης είπα ότι δεν μπορεί να είναι αγνοί και τίμιοι οι ηλίθιοι. Για να μην νομίσεις ότι εμμένω πεισματικά, θα δεχθώ να πάρω πίσω τον χαρακτηρισμό μου γι αυτές τις δύο κατηγορίες ότι «δεν είναι Έλληνες». Παραδέχομαι ότι είναι βαρύς χαρακτηρισμός –αν και τον χρησιμοποίησα γι αυτές τις δύο κατηγορίες όχι κυριολεκτικώς αλλά με μια καθαρά υποκειμενική ερμηνεία που ανάγεται σε διαχρονικές αξίες του τι θα πρέπει να εμπεριέχει ο όρος Έλλην. Το δέχομαι ωστόσο ότι είναι υποκειμενικός ο προσδιορισμός και το παίρνω πίσω. Δεν παίρνω όμως πίσω το ότι δεν τους αξίζει ο χαρακτηρισμός του ελεύθερου ανθρώπου. Δεν είναι ελεύθερος κάποιος που άγεται από τις φοβίες ή τις ιδεοληψίες που τον έχει διαποτίσει η καθεστηκυία εξουσία –ιδίως όταν είναι τελείως ανάλγητη όπως η παρούσα των τελευταίων χρόνων.

      Με την έννοια αυτή, απομένει η τρίτη κατηγορία. Αν οι υποστηρικτές του καθεστώτος αυτού τους οποίους ο Δελαστίκ χαρακτήρισε «γερμανοτσολιάδες» ανάγονται σε 1.200.000, τόσο το χειρότερο για όλους μας. Ποιοι είναι αυτοί; Όλοι εκείνοι που υπηρετούν από θέσεις συγκεκριμένες το καθεστώς (είτε μέσα σε δημόσιους οργανισμούς, είτε σε τράπεζες, είτε ιδιώτες διαπλεκόμενοι με την ευρεία έννοια, είτε προσκολλούμενοι για ρουσφέτια κλπ) μαζί με τις οικογένειές τους (απο τη στενή έννοια μέχρι πεθερικά, κοντινοί συγγενείς κλπ), που ελπίζουν ότι το καθεστώς θα τους φροντίσει ακόμη κι αν όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός τρέφεται από τους κάδους απορριμμάτων. Τέτοιοι τύποι είναι ικανοί, προκειμένου να κρατήσουν ένα μισθό ή κάποια προνόμια ακόμη και της πλάκας, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες να γίνουν οι χειρότεροι εχθροί ακόμη και του γείτονά τους που μέχρι προχθές πίνανε μπύρες μαζί. Δηλ. όπως ακριβώς έκαναν και οι συνεργάτες των γερμανών επί κατοχής που πλαισίωσαν τα τάγματα ασφαλείας των γερμανών για ένα ξεροκόμματο. Με την έννοια αυτή, και ως ρητορικό σχήμα, αμφιβάλλει κανείς ότι δεν θα τους άξιζε ο όρος γερμανοτσολιάς;

      Ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο Δελαστίκ δεν χαρακτήρισε «σκυλιά» όσους ψήφισαν καταφατικά, αυτά είναι στρεβλώσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ που θίχτηκαν από τις αλήθειες που τόλμησε κάποιος να πει δημοσίως και μέσα στο σπίτι τους. Αυτό που πραγματικά είπε ήταν: «Είμαι βαθιά περήφανος απόψε που είμαι Έλληνας. Αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός απόψε με όλα τα σκυλιά να αλυχτάνε εναντίον του, είναι μεγαλοπρεπής κίνηση». Όλα τα σκυλιά δεν είναι παρά αυτοί που αλυχτούσαν: Δηλ. οι ξεφωνημένοι πολιτικοί των τριών παρατάξεων, οι ξένοι κομμαντατούρ (Γιούνγκερ, Σόιμπλε, Σουλτς κλπ), και το ξεπουλημένο στους ολιγάρχες των καναλιών δημοσιογραφικό κατεστημένο, όλοι αυτοί δηλ. που σκύλιασαν να τρομοκρατούν επί μια ολόκληρη βδομάδα τον ελληνικό λαό.

      Δεν καταλαβαίνω βέβαια γιατί μου αναφέρεις τον Κουτσούμπα και τον γραμματέα της Χ.Α. Μήπως θα πρέπει να απολογηθεί ακόμη και ο Διονύσιος Σολωμός επειδή χρησιμοποίησαν τους στίχους του;

      Διαγραφή
    16. Και φυσικά δεν ευθύνεται ο ποιητής όταν κάποιος κάνει χρήση των πνευματικών του πονημάτων.
      Σίγουρα δεν φταίει ο Σολωμός για το ότι ο Κουτσούμπας και ο Μιχαλολιάκος χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο επίγραμμα. Δεν φταίει επίσης και για το ότι και εσείς κάνατε το ίδιο.
      Χαίρομαι ωστόσο για την όποια υπαναχώρηση κάνατε από την αρχική σας τοποθέτηση.
      Σίγουρα διαφωνούμε σε πολλά. Άλλωστε αν συμφωνούσαμε, όλο αυτό θα ήταν μία άνοστη συζήτηση. Επιμένω όμως και περιμένω μία απάντηση, μια και αυτός ήταν ο λόγος της υπέρ Δελαστίκ παρέμβασής σας, πως γίνεται να θεωρούνται αποκλεισμένες οι απόψεις κάποιου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όταν το ίδιο αυτό πρόσωπο αρθρογραφεί αμειβόμενος σε έντυπα του συστήματος. Εκτός αν το ΕΘΝΟΣ και ο Μπόμπολας δεν είναι κομμάτια του συστήματος ή του καθεστώτος όπως το χαρακτηρίζεται.
      Και επειδή μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι το καθεστώς αυτόυπονομεύεται, τα παρακάτω είναι από άρθρο του κυρίου Δελαστίκ τέσσερα χρόνια πριν.
      «Απύθμενο μίσος εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύουν πλέον οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου της ΝΔ να υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούν για να συναινέσει στο εφιαλτικό νέο Μνημόνιο. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα ποτέ στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ, τέτοιες επιθέσεις δηλαδή εναντίον του αρχηγού ενός κόμματος εξουσίας χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

      Προφανώς ο Σαμαράς δεν ήταν τότε μέρος του συστήματος και ο Μπόμπολας προσπαθούσε να τον εντάξει.
      Και μια και στους δύο μας φαίνεται ότι αρέσει ο Σολωμός, το μόνο που μπορώ να προσθέσω χωρίς φυσικά να έχει ευθύνη ο ποιητής που το κάνω είναι το «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.»

      Διαγραφή
    17. ΦΩΤΕΙΝΕ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ
      ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΕΣΕΣ ΜΙΑ ΧΛΑΜΥΔΑ
      ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

      Διαγραφή
    18. 11.45 ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ

      Διαγραφή
  3. Αν οι σοφοί της ανθρωπότητας υποπτεύονταν ποιοι θα επικαλούνταν στο μέλλον τα αποφθεύγματά τους είμαι βέβαιος πως θα προτιμούσαν να έκαναν παρέα στους πιθήκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνο απολυτως.Απο τη μια ενας τυπος που καθεται και γραφει ολη μερα κι απο την αλλη το γνωστο dexihaf τσιρακι του τιμημενου δημαρχου.

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΔΕΝ Συμφωνο !!!!!!!!!
      ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ Φωνηαιν

      Διαγραφή
  4. Ζητώ συγνώμη από το Dexihaf που διέκοψα απότομα την επικοινωνία μας, αφήνοντας μάλιστα αναπάντητα κάποια ερωτήματά του. Δεν έγινε από αγένεια, δυστυχώς δεν μου επιτρέπει ο χρόνος μου να συνεχίσω. Φρόντιζα παρόλη την πίεση χρόνου που είχα, να την διατηρήσω μέχρι προχθές, τώρα όμως βρίσκομαι σε οριακό σημείο κι άλλωστε τις επόμενες ημέρες θα είμαι εκτός υπολογιστή. Ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα κάποια άλλη φορά να ανταλλάξουμε απόψεις, άλλωστε με το ίδιο όνομα θα με βρει οπουδήποτε μέσα στο διαδίκτυο. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τον χρόνο και την πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων.
      Προφανώς αυτό ξενίζει κάποιους, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις από την δική τους. Ακόμη και όταν αυτή η άποψη συμφωνεί με την πλειοψηφία.
      Για σένα λοιπόν Ανώνυμε 7 Ιουλίου 2015 - 11:01 μ.μ., είσαι ή δεν είσαι Σύμφωνο, οπλίσου με υπομονή, γιατί θα παρακολουθήσεις 1 Mundial ακόμη, 2 Euro, 4 Champions League και ο «τιμημένος» θα εξακολουθεί να είναι Δήμαρχος.
      Με συγχωρείς το ξέχασα. Θα περάσει και μία Ολυμπιάδα ακόμη.
      Και η ακριβώς επόμενη από αυτήν ξέρεις πότε είναι? Το 2020!!!

      Διαγραφή