Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος.40άρι θα χτυπήσει στην Πέλλα.



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου και υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, περιμένουμε σήμερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 40 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 38 βαθμούς.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια, ζέστη και υγρασία περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα από αργά το βράδυ να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 36 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή
, στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά, τη Θράκη και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από το απόγευμα στα βόρεια.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά στα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου