Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία



Τούτες τις μέρες «οφείλουμε να σεβαστούμε μια δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία» όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  
«Την επόμενη μέρα», τόνισε, «όλοι θα είμαστε ένα στην προσπάθεια η χώρα να ξεπεράσει το συντομότερο την οικονομική κρίση».

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.  «Όσο περνάει από το χέρι μας και εγώ και ο υπουργός Άμυνας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό και κυρίως μειώσεις στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα αποφασίζουμε εμείς πώς θα διανέμουμε τους πόρους, θα αποφασίζουμε εμείς πού θα κάνουμε περικοπές, θα αποφασίζουμε εμείς για το αν και το πώς, για τον τρόπο που θα διατηρούμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η διατήρηση της ισχυρής αποτρεπτικής δύμαμης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα». 
Παράλληλα, ο κ. Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και πως διατηρείται και αυξάνεται η γεωπολιτική της δύναμη. 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου