Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Προέχει η σωτηρία της χώρας



Πρώτο μέλημα του προέδρου της ΝΔ είναι να αποφευχθεί, έστω στο και πέντε, η χρεοκοπία για την χώρα μας και να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τις δηλώσεις του τις τελευταίες 48ώρες έστειλε σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης και σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος να μην βιάζονται, καθώς εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον και η σωτηρία της χώρας.

Ήδη, πάντως, οι «δελφίνοι» κρατούν στάση αναμονής αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνικοί οικονομία. Αυτό αναμένεται να τονίσει και στην συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου που θα λάβει χώρα, με διευρυμένη σύνθεση, στις 5 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Συγγρού.

Πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Μεϊμαράκη, που έχει αναλάβει ένα βαρύ φορτίο σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα αλλά και για το κόμμα, είναι να έχει πλήρη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία για όλους τους οικονομικούς δείκτες.

Παράλληλα, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως του είπε αποχωρώντας από την Συγγρού, θα τον στηρίξει και θα είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευ. Μεϊμαρακης δεν έχει προλάβει καν να συζητήσει αναλυτικά με κομματικά στελέχη ούτε για το χρόνο, ούτε για τα επόμενα εσωκομματικά βήματα, καθώς λίγες ώρες μετά την ανάθεση των νέων καθηκόντων του από τον κ. Σαμαρά, έπρεπε να μετάσχει σε σύσκεψη κορυφής για τα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Σε μια πρώτη συζήτηση που έγινε χθες το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ετέθη ως χρονικό όριο το φθινόπωρο, προκειμένου και χρόνος να δοθεί στους υποψηφίους αλλά και – κυρίως – να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και να έχει επιστρέψει το ήρεμο κλίμα στην κοινωνία.

Η πρώτη κίνηση που θα κάνει πάντως κ. Μεϊμαρακης είναι η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, κάτι που θα γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ή και ώρες. Στόχος του να έχει μια καταρχήν άτυπη πλην όμως ουσιαστική νομιμοποίηση από ένα κορυφαίο κομματικό όργανο, έτσι ώστε να μπορέσει να χειριστεί σημαντικά πολιτικά ζητήματα που μοιραία θα προκύψουν με επίκεντρο την διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου