Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Γαλλικό μπλόκο αγροτικών προιόντων στα σύνορα με Ισπανία, Γερμανία (βίντεο)



Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν τους δρόμους από την Ισπανία και τη Γερμανία προκειμένου να μπλοκάρουν την είσοδο τροφίμων από ξένες χώρες. Πρόκειται για την τελευταία κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την πτώση τιμών στα τρόφιμα που τους έχει φέρει σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.
Οι γεωργοί της ΒΑ περιοχής της Αλσατίας προχώρησαν στον αποκλεισμό των εθνικών οδών την Κυριακή και θα κρατήσουν τα μπλόκα ως το απόγευμα της Δευτέρας.

“Αφήνουμε τα αυτοκίνητα και οτιδήποτε προέρχεται από τη Γαλλία να περάσει” λέει ο Φρανκ Σαντέρ, πρόεδρος του σωματείου FDSEA, προσθέτοντας πως πάνω από χίλιοι αγρότες συμμετέχουν στο μπλόκο.

Αρκετά φορτηγά γύρισαν πίσω το βράδυ της Κυριακής.

Επιπλέον 100 αγρότες περίπου έκαναν επιδρομές σε φορτηγά προερχόμενα από την Ισπανία σε εθνική οδό στην περιοχή Οτ Γκαρόκ, απειλώντας να τα αδειάσει από κρέας και φρούτα που είχαν προορισμό τη γαλλική αγορά.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι αγρότες έχουν αποκλείσει δρόμους, πόλεις και τουριστικά θέρετρα σε όλη τη Γαλλία. Στόχος τους είναι να διαμαρτυρηθούν για την πτώση των τιμών στα τρόφιμα, για την οποία “δείχνουν” τον ξένο ανταγωνισμό, τα σούπερ μάρκετ και τους διανομείς.

Υπό τον φόβο των πανίσχυρων αγροτικών σωματείων, η κυβέρνηση Ολάντ ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 600 εκατομμυρίων, σε φοροαπαλλαγές, εγγυήσεις δανείων κ.α., ωστόσο η κίνηση αυτή δεν εξομάλυνε την κρίση – όπως έδειξε η νεότερη εξέλιξη των μπλόκων.



nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου