Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

«Νέα Πορεία, Νέα Ελλάδα» Πρεμιέρα για το κόμμα Γραμματίδη



Στην «Αίγλη» του Ζαππείου παρουσίασε σήμερα Πεμπτη το καινούργιο κόμμα «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» ο εμπνευστής του κ. Γιάννος Γραμματίδης.
Το νέο κόμμα εντάσσεται στην κατεύθυνση του κοινωνικού φιλελευθερισμού και φιλοδοξεί να ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. «Επιλέγουμε το δρόμο του σεβασμού στις βασικές αξίες της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνη, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια, την αξιοκρατία, την αριστεία, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και τη λογοδοσία…
Επιλέγουμε τον δρόμο της Κοινωνικής Οικονομίας πού συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με την δίκαια κοινωνική ανακατανομή εισοδήματος και φορολογικών βαρών, ως αποτέλεσμα της ορθολογικής παραγωγής πλούτου. Προτείνουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο βασισμένο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις … Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, την ακώλυτη άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, την ισονομία όλων των πολιτών και την δημοκρατία όλων των πολιτών…», δήλωσε ο ιδρυτής.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα στελέχη του κόμματος και πολύς κόσμος.
Οι τυπικές αστικές διαδικασίες που αφορούν τη Ν.Π.Ν.Ε. έχουν ολοκληρωθεί (κατάθεση του καταστατικού, του εμβλήματος και της ιδρυτικής διακήρυξης στη Γραμματεία του Αρείου Πάγου).
Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης είναι Λαρισινός δικηγόρος, γιος παλιού πολιτικού του Κέντρου και της Νέας Δημοκρατίας. Γεννημένος το 1952, πήρε μέρος στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κι επισκέπτης καθηγητής του Κέντρου Διεθνών Νομικών Σπουδών στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Είναι εμπνευστής των Ομάδων Διαλόγου Ενεργών Πολιτών. Η νομική του ειδικότητα είναι η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων (Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης κλπ). 

 athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου