Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Με «ναι» στο δημοψήφισμα παραιτούμαι



Την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της Κυριακής επικρατήσει το «ναι» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 
Όπως μεταδίδει ο Guardian, o κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι δεν θα υπογράψει μια υποκριτική συμφωνία παράτασης που δεν θα αντιμετωπίζει καίρια ζητήματα όπως η βιωσιμότητα του χρέους και στην οποία δεν θα αναγνωρίζονται τα λάθη του παρελθόντος. 

«Εννοείτε ότι αν την Κυριακή οι πολίτες ψηφίσουν ναι, δεν θα είστε υπουργός Οικονομικών το βράδυ της Δευτέρας;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και απάντησε: Δεν θα είμαι, αλλά θα βοηθήσω όποιον είναι. 
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αναμένει από τους Έλληνες να ακούσουν την παρότρυνση της κυβέρνησης και να απορρίξουν τις προτάσεις των δανειστών, με τις οποίες απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών με αντάλλαγμα τη συνέχιση της παροχής βοήθειας.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ήταν καλύτερα να κόψει το χέρι του από το να υπογράψει μια νέα συμφωνία που δεν θα προβλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου