Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Απ.Τζιτζικώστας: «Να επιστρέψει η κυβέρνηση άμεσα στις διαπραγματεύσεις»



Έκκληση να επιστρέψει η κυβέρνηση άμεσα στις διαπραγματεύσεις απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η κατάσταση είναι πλέον πολύ οριακή και η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Δεν κινδυνολόγησα ποτέ. Ίσα ίσα άσκησα και κριτική σε όσους προσπάθησαν να σπείρουν τον πανικό το τελευταίο διάστημα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και συνέχισε: «Όμως σε λίγες ώρες από τώρα η χώρα μας είναι εκτός προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα είναι επίσημα μια χρεωκοπημένη χώρα. Και μέχρι αύριο το απόγευμα αν δεν έχουν δοθεί τα χρήματα στο ΔΝΤ γινόμαστε μια ομάδα μαζί με τη Ζιμπάμπουε, το Σουδάν και τη Σομαλία, που είναι τρεις χώρες, οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς το ΔΝΤ. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ για τη χώρα μου, γι’ αυτό και κάνω έκκληση, την τελευταία μέρα πριν το χάος, στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στις Βρυξέλλες. Χτες οι εταίροι άνοιξαν ένα παράθυρο συζήτησης, Έκαναν μερικά βήματα πίσω. Αυτό είναι νίκη, Ας την αρπάξουμε, ας πάμε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούμε μέχρι την τελευταία ώρα».
Η εντολή που πήρε η κυβέρνηση πριν πέντε μήνες, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ήταν να διαπραγματευτεί σκληρά και να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία κι αυτό πρέπει να κάνει.
«Έκανε συνειδητά λάθη η κυβέρνηση, που οδήγησαν στο αδιέξοδο. Ακόμη κι αν δεχτώ ότι έχουν καλές προθέσεις, υπάρχουν ακραίες φωνές στην Ευρώπη, που θέλουν έξοδο της Ελλάδας. Αυτές οι ακραίες φωνές μπορεί να αδράξουν την ευκαιρία και να φροντίσουν να παραδειγματίσουν άλλες χώρες με το να πετάξουν την Ελλάδα εκτός ΕΕ για να κοπούν οι ορέξεις άλλων χωρών. Ας μην τους δώσουμε το άλλοθι για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενο διχασμό εξαιτίας του δημοψηφίσματος και είπε: «Διχαζόμαστε χωρίς λόγο. Φοβάμαι ότι θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους. Αν αρχίσει ο πανικός δεν μπορεί να σταματήσει εύκολα», συμπλήρωσε.
Το βίντεο με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι στη διεύθυνση: http://www.antenna.gr/news/Politics/article/413777/ekklisi-tzitzikosta-na-epistrepsei-i-kybernisi-stis-diapragmateyseis-binteo-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου