Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Υπέρ του ΝΑΙ ο Κ.Σημίτης με βολές στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου



Υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τάσσεται με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ρίχνοντας ταυτόχρονα βολές κατά των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η χώρα είπε τότε «ΟΧΙ» στους κανόνες των αγορών και πως λεφτά υπάρχουν.


Αναλυτικά η δήλωση Σημίτη:

«Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ. Οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Όμως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.   Με το ναι θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα.
Δεν ψηφίζουμε ΟΧΙ.  Όχι, σημαίνει όχι στην οικονομική σταθεροποίηση, όχι στη χρηματοδότηση της χώρας, όχι σε κανόνες που αποτρέπουν την ύφεση και το χάος.   Οι κλειστές τράπεζες το αποδεικνύουν.
Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κρίση ξεκίνησε το 2008-2010 γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν όχι στους κανόνες.   Ισχυρίζονταν ότι «λεφτά υπάρχουν».  Λεφτά όμως δεν υπήρχαν.   Όπως και δεν υπάρχουν σήμερα. Όπως και σήμερα δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας μας από τις αγορές ή τρίτους.  Αποτέλεσμα του ΟΧΙ θα είναι η επίταση της κρίσης και η εξαθλίωση.  Ας μην επαναλάβουμε ένα βαρύτατο λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου