Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ.Χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους δεν δίνουμε ούτε Ευρώ...



Ξεκάθαρη θέση ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, εάν πρώτα δεν υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση στο θέμα του ελληνικού χρέους, παίρνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).Όπως μεταδίδει το CNBC, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ τονίζει πως η ανακούφιση χρέους μπορεί να έρθει μέσα από μακρύτερες λήξεις, σημαντικές περιόδους χάριτος και χαμηλά επιτόκια. «Πρέπει να δείξουμε ότι όλα αθροίζονται και λειτουργούν. Δεν θα μετείχαμε σε μια διαπραγμάτευση αν πιστεύαμε ότι δεν έχει
προοπτικές. Στόχοι μας είναι η Ελλάδα να έχει χρηματοδότηση την περίοδο της προσαρμογής και το χρέος να είναι βιώσιμο έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον που θα διαταράσσουν τις επενδύσεις. Απαιτείται η νέα χρηματοδότηση να δοθεί με γενναιόδωρους όρους», επισημαίνει.
Ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει πως η οπτική του ΔΝΤ από την αρχή είναι ότι χρειάζεται ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της χρηματοδότησης και αλλαγών στην πολιτική. «Είμαστε στην αρχή ενός επίπονου και μακρύ δρόμου και η "ιδιοκτησία" θα είναι το κλειδί. Είναι απαραίτητο η Ελλάδα να αγκαλιάσει βαρύτερα αυτή την προσέγγιση», απ’ όσο δείχνουν μερικά πρόσφατα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα», συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου