Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: «Οχι» σε χρήματα στην Ελλάδα λόγω καθυστέρησης πληρωμών



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα σε μία χώρα που βρίσκεται σε καθυστέρηση πληρωμών. Αυτό εξήγησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ «η διευθύντρια εξήγησε ότι το Ταμείο δεν έχει τη δυνατότητα να εκταμιεύσει χρήματα λόγω της πολιτικής του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά προσφέρθηκε να διαθέσει τεχνική βοήθεια όπου του ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές».

Σύμφωνα με την δήλωσή της αυτή, «το ΔΝΤ σημειώνει το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας ζητηθεί να το κάνουμε». Το ΔΝΤ έχει πετάξει τη μπάλα στο Ευρωπαϊκό έδαφος μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης του για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους την περασμένη εβδομάδα, κάτι που έχει σπάσει το μέτωπο των πιστωτών σε ένα κρίσιμο θέμα της διαπραγμάτευσης.
Πάντως η διοίκηση του ΔΝΤ φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός αλλά και ο Ελληνας εκπρόσωπος υποστήριξαν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, με τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ να τονίζει την ανάγκη να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου