Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πολυθάλαμου λαξευτού τάφου Πέλλας (εικόνες)



Ο δήμαρχος Πέλλας, κ. Γρηγόρης Στάμκος παρεβρέθηκε στην τελετή του πρώτου ανοίγματος και της απόδοσης του πολυθάλαμου τάφου στο κοινό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου.
Κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ‘’η προσθήκη του σημαντικού ταφικού μνημείου στα αξιοθέατα της περιοχής ενισχύει το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Πέλλας. Παράλληλα, ενδυναμώνει τη σύνδεση του μόνιμου κατοίκου με το ιστορικό παρελθόν· την κατανόηση του μεγέθους και της ιστορικής αξίας της αρχαίας πρωτεύουσας’’.

Συνεχάρη την προϊσταμένη, κα. Ελισάβετ Τσιγαρίδα και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας τονίζοντας ότι ‘’σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όπου τα μέσα είναι λιγοστά, πρωτότυπες και σημαντικές δράσεις όπως η έκθεση «Μακεδονικοί Θησαυροί», καθώς και τα αφιερώματα στον έρωτα και το θρήνο προάγουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των ομάδων και ενισχύουν την προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας και του δήμου Πέλλας για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής’’.
Επίσης, ευχαρίστησε την κα. Μαρία Ακαμάτη, επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων και ανασκαφέα του πολυθάλαμου λαξευτού τάφου για την προσφορά της στην εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας της Πέλλας.





19 σχόλια:

  1. Ο δήμαρχος Πέλλας που έχει το σημαντικότερο μνημείο της Κεντρικής Μακεδονίας στον δήμο του ασχολείται με την προβολή του,όταν κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν και υλοποιούν εκδηλώσεις.Ακόμη και ο λίγος κατα κοινή ομολογία(συμπαθέστατος κατά τα άλλα δήμαρχος Έδεσσας)ασχολείται περισσότερο με την προβολή του τόπου του χωρίς να έχει και ιδιαίτερα εκθέματα να προβάλει απ´ ότι ο πολύς δήμαρχος Πέλλας.Η αναβάθμιση και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου Πέλλας ξεχάστηκαν εν μια νυκτί.Καταγράφηκαν σε ένα ιλουστρασιόν προεκλογικό προγράμμα και έπειτα τα πήρε ο άνεμος.Δικαιούται ο τόπος αυτός τέτοια μεταχείριση και τόση αδιαφορία από αυτούς που διοικούν;Ο δήμαρχος μάς δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για το θέμα προσέλκυση επισκεπτών στο δήμο Πελλας.Αντ'αυτου ο τόπος επανέρχεται στην αρχική του μορφή.Βαλτώνει καθημερινά και οι πιθανότητες να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά μηδενιζονται.Μύρια σχέδια και μελέτες παραμένουν προεκλογικές εξαγγελίες.Δεσμεύομαι σύντομα να αναπαράξω το προεκλογικό προγράμμα της δημοτικής αρχής και να το στείλω στην ιστοσελίδας σας προκειμένου να έχετε όλοι γνώση σε τι αναφέρομαι. Εις το επανειδήν.Πέτρος/Πέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θανάσης.Γιαννιτσά.27 Ιουλίου 2015 στις 8:26 π.μ.

      Εχεις απόλυτο δίκιο Πέτρο.Την απάντηση στα ερωτήματά σου μπορείς να τη λάβεις όταν θα πληροφορηθείς σε ποιο πρόσωπο εχει ανατεθεί η προβολή του "Δήμου".Το συγκεκριμένο πρόσωπο μια απόφοιτος λυκείου,βγαλμένη από τον κομματικό σωλήνα της παράταξης του κ.Στάμκου,άρχοντας του παρασκηνίου και της εσωκομματικής ρουφιανιάς,κολαούζος και αυλοκόλακας του δημάρχου,αναλαμβάνει να συλλάβει,να οργανώσει και να εκτελέσει το στρατηγικό σχέδιο προβολής του τόπου...Ετσι μπορείς να καταλάβεις γιατί αρκούμαστε σε πανηγυράκια και χαριτωμένες εκδηλωσούλες.Η απόλυτη ξεφτίλα και κατάντια.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου επέτρεψε μού να διαφωνήσω. Δεν γνωρίζω σε ποιο πρόσωπο αναφέρεσαι αλλά σίγουρα οι υπάλληλοι είναι εκτελεστικοί. Στη δική μας περίπτωση λείπει το όραμα. Απουσιάζει η στρατηγική και το όραμα, χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διακρίνουν έναν δήμαρχο.Τον άρχοντα του τόπου.Ο επικεφαλής χαράζει όραμα,στρατηγική, συλλαμβάνει την ιδέα και οι υπόλοιποι ακολουθούν και εκτελούν. Σαφώς και απαιτούνται γνώσεις και εμπειρία αλλά προέχει η διάθεση να χαράξεις στρατηγικό σχέδιο και όραμα.Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ειδικοί καταξιωμένοι που ασχολούνται αποκλειστικά με την προβολή και προώθηση τέτοιων περιοχών.Στη δική μας θλιβερή Πέλλα οι μεγάλοι και υψηλοί στόχοι απουσιάζουν. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.Συνομιλητές του κ. Στάμκου μου αναφέρουν πως ο δήμαρχος δεν επιδεικνύει καμία διάθεση και προοπτική για το συγκεκριμένο θέμα. Η ευθύνη χρεώνεται αποκλειστικά στον ίδιο εξ αρχής.Εύκολα λοιπόν ο καθείς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.Εις το επανειδήν. Πέτρος/Πέλλα.

      Διαγραφή
    3. Καλα μάθε πρώτα γιατί άτομο μιλάμε και μετα έλα να με βρεις.

      Διαγραφή
    4. Κολαουζος και αυλοκολακας & λίγα λες.Αν έπαιρνα και εγω τα λεφτά που παίρνει η κυρία κάπως θα έπρεπε να τα δικαιολογήσω.Αυτή αυτο ξέρει να κάνει καλα αυτο κάνει.Αλι σε εμάς που τους φορτωθηκαμε.

      Διαγραφή
  2. Ο δήμαρχος Πέλλας, και αυτός παιδί του κομματικού σωλήνα, προτού τον κάνουν δήμαρχο, ΄τον έκαναν διοικητή του νοσοκομείου Βεροίας. lol. Ο συγκεκριμένος έχει τελειώσει Τει γεωπονίας. lol.
    Ο προηγούμενος δήμαρχος (Βαμβίνης) έγινε διοικητής στο κέντρο υγείας Γουμένισας, ο οποίος έχει τελειώσει την νομική. lol.
    Τελικά οι πρώην και νυν δήμαρχοι έχουν ένα θέμα με τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας.
    Και περιμένουμε να γίνει δουλεία; Μήπως είμαστε τουλάχιστον αφελείς για να το πω κόσμια;
    Dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ. ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ()()()·)·

      Διαγραφή
    2. Δώσε κάνα στοιχείο...

      Διαγραφή
    3. ΝΟΜΙΖΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ.ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΑΦΗΣΤΕ. ΜΕ ΖΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ.Ι .Μ.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΌΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η ΜΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ.
    ΝΙΚΟΣ/ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

    (Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΩΠΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζετε την έννοια αξιοκρατία; Τι τα χρειαζόμαστε τα πτυχία τότε; Να τα πείτε αυτά στους αποφοίτους διοίκησης μονάδων υγείας.

      Προτείνω στην θέση των γιατρών να βάζουμε νοσοκόμες 2ετους φοίτησης που κατά γενική ομολογία τραβάνε πολύ δουλειά, είναι και σχετικές με το αντικείμενο, να αρρωστήσεις βαριά και να πας σε αυτές για θεραπεία. Αν ήταν άρρωστα τα παιδιά σου μήπως;

      Διαγραφή
  4. Τη συγκεκριμένη "κυρία" την έφτυσε η Κρύα Βρύση εδώ και καιρό.Εκεί στα Γιαννιτσά τώρα τελευταία αρχίσατε να καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.Ρωτήστε και τον Μίμη.Αυτός ξέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ακόμη και τα απαγορευμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΊ ΈΧΕΙΣ ΜΑΎΡΑ ΜΕΣΆΝΥΧΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Ψιλές,Λιγνες,Μελαχροινες..Κοκκινομαλες κ ξανθές..Άλλο στοιχείο αν θες έλα μια μέρα στο δημαρχιακό μεγαρο.

      Διαγραφή
    3. Κάποιοι είναι αποτυχημενοι κάποιοι άλλοι είναι φιλόδοξοι και νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πάντα κάποιοι πηγαίνουν να πλουτίσουν.Οι περισσότεροι τα συνδυάζουν όλα.Μόνο εμείς φορτωθηκαμε δήμαρχο γιατί είχε απωθημένα και ήθελε να ζήσει το όνειρο του και να αποδείξει σε κάποιους/ες ότι αξίζει και για να κερδίσει το θαυμασμό τους.Ο θεός να μας φυλάει(·)(·)·()

      Διαγραφή
    4. Αν ηξερε ο κοσμος τι ειναι ο Σταμκος .........θα επεφταν απο τα συννεφα.Πισω απο τη μασκα του σοβαρου αν ηξερε ο κοσμος τι κρυβεται.Αν το ηξερε χρονια θα εφευγε μακρια.

      Διαγραφή
  5. ΑΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ''ΕΦΤΥΝΕ'' ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΑΛΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ Μ ΑΥΤΟΝ ΤΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΕ
    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή