Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ στηρίζει, ο πρωθυπουργός να φέρει τη συμφωνία


Η ΝΔ θέλει βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία και δεν έχει αλλάξει η γραμμή του κόμματος, όπως αυτή διατυπώθηκε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη.


Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία και να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη. Υπογράμμισε, ότι η ΝΔ θα είναι παρούσα, ακόμη κι αν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίξουν τη συμφωνία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που πρέπει να πει το μεγάλο «Ναι» για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να το κάνει διαπραγματευόμενος. Επανέλαβε, ακόμη ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που έχει την ευθύνη και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνομιλήσει με το κόμμα του.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε, δε, ότι θέλει να εκπέμψει μήνυμα προς τους εταίρους ότι και εκείνοι δεν μπορεί να είναι τόσο σκληροί απέναντι στη χώρα.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε τη στάση του κόμματος, καθώς μετά την άρνησή του να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον πρωθυπουργό, χθες βράδυ, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφραζόταν η αμφιβολία εάν η ΝΔ θα στηρίξει τελικώς τη συμφωνία ή αν θα επιστρέψει σε αντιπολιτευτική γραμμή.

Ο Β.Μεϊμαράκης σημείωσε ότι ζήτησε θεσμική ενημέρωση και όχι κατ' ιδίαν συνάντηση, θεωρώντας ότι μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης θα έπρεπε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό να γίνει είτε υπό την προεδρία του Πρ.Παυλόπουλου, είτε τουλαχιστον παρόντων όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική μνεία για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή επικεφαλής της ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και υπογράμμισε την συμβολή του για να καταλήξει σε κοινά σημεία το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. «Είχατε θετική συμβολή και το αναγνώρισε αυτό και ο πρωθυπουργός» σημείωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος προέτρεψε εμμέσως τον κ. Μεϊμαράκη υπέρ της στήριξης της συμφωνίας, λέγοντας: «Είναι θετικό ότι είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η παράταξη που θεμελίωσε την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, θα βάλει πλάτη για να συνεχίσει η Ελλάδα στην Ευρώπη».

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου