Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες για ορισμένες συναλλαγές



Τη διαβεβαίωση ότι από τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλες οι τράπεζες, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ωστόσο -όπως είπε- παρατείνεται η τραπεζική αργία ως και την Παρασκευή. Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι από τη Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να προσέρχονται στις τράπεζες και να καταθέτουν και να μεταφέρουν χρήματα, ενώ από τα ATM θα μπορούν να πάρουν τα 60 ευρώ. Πάντως όπως ανέφερε ο υπουργός, γίνεται προσπάθεια ώστε να αυξηθεί το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης.


Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, ώστε να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στα ΑΤΜ.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.
Οι περιορισμοί στις αναλήψεις αναμένεται να παραμείνουν τουλάχιστον έως το πακέτο διάσωσης περάσει στις τράπεζες και ανακεφαλαιοποιηθούν με 25 δισ. ευρώ.

Η αύξηση του ELA εξαρτήθηκε εν πολλοίς από την έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, αλλά και από το πρόγραμμα γέφυρα των 7 δισ. ευρώ που θα εξασφαλίσουν στην Ελλάδα τους αναγκαίους πόρους για να αποπληρώσει την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου (3,5 δισ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου