Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας «Όταν διαπραγματεύεσαι... όρθιος»



ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τελικά, όπως επιβεβαιώθηκε, οι δανειστές είχαν εξ αρχής ένα και μόνο σχέδιο. Την ανατροπή της πρώτης δημοκρατικά εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης στην Ε.Ε. Φρόντισαν να καταναλώσουν όλο τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της η χώρα μας και κυριολεκτικά στο παραπέντε έστειλαν το τελεσίγραφό τους. Αυτά ζητάμε και αν δεν σας αρέσει, πάρτε δρόμο, όπως δήλωσε ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ! Τελικά κατάφεραν να παραπλανήσουν την ελληνική κυβέρνηση και να της αποσπάσουν 7,5 δισ. ευρώ για τις δόσεις των δανείων που κατέβαλε στην ώρα τους, ενώ εκείνοι έκαναν στάση πληρωμών από τον Αύγουστο του 2014!

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Δευτέρα, όταν οι ελληνικές προτάσεις χαρακτηρίστηκαν μια πολύ καλή βάση για τη συμφωνία, η καγκελάριος Μέρκελ είχε δηλώσει, πως όποιος έχει τη θέληση να βρει λύση, βρίσκει και τον τρόπο. Την επόμενη μέρα η θέλησή της έγινε καπνός και ο τρόπος ήταν: ό,τι πει ο Σόιμπλε! Είχαν θεωρητικά καλύψει όλες τις πιθανότητες να ανατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν το συγκεκριμένο τελεσίγραφο ή θα έπεφτε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας ή από τον ελληνικό λαό, αφού θα ήταν αδύνατον να το εφαρμόσει και να ανασυντάξει την ελληνική οικονομία.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τολμούσε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει, από τον δεύτερο μήνα της διακυβέρνησής του. Να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Όμως η Ανώνυμη Εταιρεία Ε.Ε. τη δημοκρατία τη χρησιμοποιεί όπως την βολεύει. Όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει παράταση της ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα για μια εβδομάδα, όπως ζήτησε επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας για να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός σε συνθήκες οικονομικής και δημοκρατικής ηρεμίας, αλλά σχεδόν όλοι, δεν δίστασαν να παρέμβουν προκλητικά και σε συνθήκες απειλών να καλέσουν τον ελληνικό λαό να ψηφίσει Ναι με το πιστόλι στον κρόταφο.
ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, οι δυνάμεις που εργάζονται στο σχέδιο της γερμανικής κυριαρχίας, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, φοβήθηκαν το δημοψήφισμα και τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθούσαν. Είναι τόσο αλαζόνες που δεν είχαν σκεφτεί τι γίνεται αν ο Τσίπρας, στην περίπτωση που πλειοψηφήσει το Ναι, υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και προκηρυχτούν εκλογές, έστω και με τη μικρότερη δυνατή προεκλογική περίοδο των 30 ημερών. Τι γίνεται στις αγορές επί ένα μήνα και τι γίνεται αν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών δεν δίνει την ευκαιρία στους αντιπροσώπους στην Ελλάδα να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας; Δεν είναι τυχαίο που αργά τη Δευτέρα το βράδυ, λίγο μετά τη λήξη της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κλ. Γιούνκερ κινήθηκε αστραπιαία, ζητώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποστείλει την πρόταση που του υπέβαλαν, αλλαγμένη μόνο σε ένα δύο σημεία της απόλυτης επιλογής του!
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ πήραν τον δρόμο τους. Το ερώτημα τι κάνει ο Τσίπρας στην περίπτωση που φτάσουμε στο δημοψήφισμα και προκύψει το Ναι απαντήθηκε στη συνέντευξη στην ΕΡΤ. Η χώρα πάει υποχρεωτικά σε εκλογές, που θα κρίνουν και το μέλλον του τόπου, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Αν στις εκλογές που θα ακολουθήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ αυξήσει τη δύναμή του, έχει -αν το θελήσει- τη δυνατότητα να πει στους δανειστές ότι αφού σε αυτό δεν κρίθηκε η συμφωνία, ελάτε λοιπόν να διαπραγματευτούμε. Δεν είναι όμως αυτό το κύριο συμπέρασμα της χθεσινής ημέρας. Αυτό που όλοι οι πολίτες αρχίζουν να συνειδητοποιούν είναι πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε όρθια, με σταθερότητα και προσανατολισμό τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα. Και έκαναν συγκρίσεις με τον βίο και την πολιτεία του Σαμαρά και τη συμπεριφορά του Σταύρου Θεοδωράκη. Το πάθος τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση τους παρέσυρε. Άφρονες, παρέλειψαν κρίσιμες εκδοχές και εξελίξεις. Χρησιμοποιήθηκαν από τους δανειστές σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, υπερασπιζόμενοι ουσιαστικά τη γραμμή Σόιμπλε, και τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν μετέωροι και εξευτελισμένοι.
                   Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου