Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δήλωση  Γιώργου Καρασμάνη  για το δημοψήφισμα



Η απερίσκεπτη και χρονικά άστοχη επιλογή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος οδηγεί την πατρίδα μας σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, ενώ ήδη έχει πλήξει ζωτικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι ήδη ξεπερασμένο από τα ίδια τα γεγονότα και έχει πλέον μετατραπεί στην πιο κρίσιμη ιστορικά επιλογή για τους πολίτες της χώρας μας. Αυτή της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια παραμονή, που αποτέλεσε και πάντα θα αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας μας και του λαού της, ανεξάρτητα από τις όποιες ατέλειες και αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που είναι, σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει προς το συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών. Με την παρουσία μας όμως και την ενεργή μας συμμετοχή και όχι με την απουσία και την αποχή μας στην κοινή προσπάθεια. Οι μοναχικοί δρόμοι ουδέποτε ωφέλησαν τις χώρες και τους ανθρώπους και δεν ανήκουν στην ιδιοσυγκρασία του λαού μας.
Έτσι, την Κυριακή 5 Ιουλίου η κρίσιμη επιλογή είναι μια και μόνη : Ή θα συνεχίσουμε να ανήκουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια και να ζούμε κάτω από το κοινό μας σπίτι, όπως το κάναμε 35 χρόνια τώρα ή θα διαγράψουμε με μια μονοκονδυλιά όλες μας τις προσπάθειες, τις θυσίες και τους αγώνες που καταβάλαμε όλες αυτές τις δεκαετίες για να είμαστε ισότιμοι με τους άλλους ευρωπαίους πολίτες.
Στη δύσκολη αυτή επιλογή κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Κανείς δεν θα πρέπει να λείψει από τις κάλπες αυτού του δημοψηφίσματος. Και η τελευταία ψήφος μετράει. Και η απάντησή μας πρέπει την Κυριακή να είναι θετική και μόνο στη συνέχιση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας.
Από τη Δευτέρα με εθνική συνεννόηση, πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ανοίξει ο δρόμος επιστροφής της χώρας μας στην ομαλότητα, την οικονομική σταθερότητα και την επάνοδό της στην ανάπτυξη και την προκοπή. Και αυτό δεν θα το καταφέρουμε με παλινωδίες και αλλοπρόσαλλες πολιτικές δίχως στόχους και προτάσεις, αλλά με το ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο κοινό μας μέλλον.

2 σχόλια:

  1. Αφου ειναι αστοχο γιατι να ψηφισω ΝΑΙ. 40 χρονια βουλιαξατε την χωρα κ ακομη μιλατε. Ντροπη. Δεν εχετε το δικαιωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα λές 1¨05!!!. 40 χρόνια σαν και σένα στουρνάρια ψηφίζουν τζοχατζοπουλαίους και βουλγαράκηδες που κατέκλεψαν την πατρίδα . δεν ξέρεις και να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις. Σου λέει ότι είναι άστοχο χρονικά στη καρδιά του καλοκαιριού με τις παραγωγές στα χωράφια, με τον τουρισμό να καταρρέει και τις τράπεζες κλειστές. 2 μέρες πριν τη λήξη του προγράμματος, Στούρνο δεν προκηρύσεις εκλογές. Γιαυτό σου λέει ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ήδη ξεπερασμένο. Διαφορετικά θα σού λεγε να πεις ΟΧΙ. Ο Τσιπράκης και η παρέα του στέλνουν την πατρίδα στα τάρταρα. Και θα τους απαγγελθεί, οσονούπω, η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή