Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μαξίμου: Οι διαπραγματεύσεις δεν τελειώνουν την Κυριακή



«Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν τελειώνουν την Κυριακή. Το αντίθετο καθώς το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα παραμείνει μέχρι τέλους. Και θα είναι εκεί και τη Δευτέρα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά» και σημειώνουν ότι «το ίδιο, ακριβώς, επιβεβαιώνουν και ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι», δηλώσεις των οποίων παραθέτουν.


Συγκεκριμένα η Καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, σημειώνει ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας».

«Δήλωση που σαφώς αποδέχεται τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων» επισημαίνουν οι κύκλοι της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τονίζει ότι «η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίας, οι βάναυσες ρήξεις [...] Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία, για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι' αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες».

Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζει ότι «είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύσεις. Ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει, ούτε το ευρώ», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν, όποια και αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, δηλώνει ότι «η πόρτα για νέες διαβουλεύσεις παραμένει ανοιχτή».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου