Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να μην ολοκληρώσει η Βουλή τον εκβιασμό



Η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση είπε σε παρέμβασή της στη συνεδρίαση των Επιτροπών για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι υποχρέωση της Βουλής και των θεσμικών εγγυητών της να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός που γίνεται στη κυβέρνηση να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε όλοι μας, συγκροτημένα, να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους, που είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία και τη κοινοβουλευτική διαδικασία».

«Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα ο κίνδυνος μέσα από αυτό τον εκβιασμό να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Είναι ξεκάθαρο ότι η Βουλή δεν μπορεί να συμπράξει σε αυτή τη διαδικασία και με αυτή τη συμφωνία» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της και για τη συμφωνία και για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου.
«Αισθάνθηκα πραγματικά αγανάκτηση όταν άκουσα τη κ. Μέρκελ, αρχηγό αλλού κράτους που δεν έχει καμία εξουσία στο κοινοβούλιο, να ανακοινώνει τι και πώς θα ψηφιστεί, ακόμη και πότε. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης ν/σ, και είναι σαφές ότι αυτό που επιδιώκεται μέσα από έναν εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση και τη Βουλή είναι να υλοποιηθεί μια πολιτική» σημείωσε. Η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό» πρόσθεσε η πρόεδρος τη Βουλής.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου