Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το Γυμνάσιο Σκύδρας συμμετείχε σε πολιτιστικό πρόγραμμα



Πάνω σε τεχνικές και μεθόδους αισθητικών παρεμβάσεων κι αναβαθμίσεων στο αστικό περιβάλλον εκπαιδεύτηκαν κι εφάρμοσαν οι μαθητές – τριες του Γυμνασίου Σκύδρας, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014 – 15.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Street Art: Connecting Skydra,Thessaloniki,Berlin», δηλ. Τέχνη του δρόμου:
Συνδέοντας Σκύδρα, Θεσσαλονίκη, Βερολίνο, γνώρισαν διάφορες μορφές της τέχνης του δρόμου. Και πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις προχώρησαν στην καταγραφή κι αποτύπωση αυτής της τέχνης στη Σκύδρα, αλλά και στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και του Βερολίνου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές του προγράμματος.

Ασχολήθηκαν, πρακτικά, με διάφορες τεχνικές τις οποίες εφάρμοσαν και στους χώρους του σχολείου. Όπως για παράδειγμα, δημιούργησαν ένα mural (έργο τέχνης, δηλαδή, που ζωγραφίζεται απευθείας σε τοίχο). Επιδόθηκαν στην τεχνική του dispatchwork, δηλαδή στην τοποθέτηση πολύ μικρών τούβλων, σαν τα lego, σε διάφορα γκρεμισμένα σημεία, όπως οι σκάλες. Με σπρέι και stencil ομόρφυναν με σχήμα καρδιάς το προαύλιο του σχολείου. Επίσης, ενσάρκωσαν με δικό τους τρόπο την τεχνική του yarnbombing, δηλαδή έντυσαν δέντρα του σχολείου με κλωστές και πλεκτά. Με την ίδια μέθοδο διακόσμησαν τα δέντρα που βρίσκονται μπροστά στο δημαρχιακό κτήριο. Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά με τη βοήθεια δυο γκραφιτάδων αποτύπωσαν, σε νόμιμο χώρο, την ονομασία του σχολείου τους.
Ο Δήμος Σκύδρας συγχαίρει τους μαθητές – τριες κι εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Σκύδρας των οποίων τη συγκεκριμένη δράση σχεδιάζει ν΄αναδείξει και να προβάλλει στο πλαίσιο περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών του.
Ο Δήμος Σκύδρας στηρίζει κι αισθάνεται υπερήφανος για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου