Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ευ. Μεϊμαράκης: «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το ευρώ»



Σταθερός στη γραμμή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εξαιρετικά αιχμηρός για τις επιλογές του κ. Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πρώτη του συνέντευξη (ΕΡΤ1) ως προέδρου της Ν.Δ, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Θέτοντας, μάλιστα, διαδοχικά ερωτήματα για τους χειρισμούς Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε υπαινικτικά και στην τελική συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός: «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το ευρώ και γι’ αυτό αποδέχθηκε ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων που θα κάνει τους πολίτες να δυσφορήσουν;» αναρωτήθηκε.



Ο κ. Μεϊμαράκης απέκλεισε τη σύμπραξη της Ν.Δ. με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει ζητηθεί ενώ σε περίπτωση «μεγάλου συνασπισμού» θα αναδεικνυόταν ως αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή.
Εδειξε, δε, ότι δεν θα διευκολύνει τον κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, υπαινισσόμενος ότι ο μόνος λόγος θα είναι για να τακτοποιήσει ο πρωθυπουργός τα του οίκου του. Συγκεκριμένα, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και υποστήριξε ότι δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια της δεδηλωμένης. «Στην συνολική διακυβέρνηση διαφωνούμε, ψηφίζουμε τα μέτρα για να σταθούμε στην Ευρώπη», ανέφερε, εξηγώντας την στάση της ΝΔ.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις λέγοντας: «Είμαστε συναινετικοί, είμαστε της συνεννόησης, βάζουμε την χώρα πάνω από το κομματικό κόστος, όμως υπάρχουν κάποια όρια ανοχής που δεν πρέπει να ξεπερνά η κυβέρνηση ούτε η Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να λέει ότι φέρνει μία συμφωνία που δεν την πιστεύει. Οι ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια ανοχής των κοινωνικών ομάδων». Συνεχίζοντας είπε ότι η συμφωνία είναι υφεσιακή και ότι το μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό. «Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικές του μνημονίου είναι φιλελεύθερες και ότι μας οδηγούν στην ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμείς πιστεύουμε ότι τα μέτρα είναι απολύτως υφεσιακά και τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου