Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αποφασισμένος ο Τσίπρας να δώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς.




Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται σήμερα και τις αμέσως επόμενες ημέρες στη μάχη που έχει αποφασίσει να δώσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι αποφάσεις ελήφθησαν χθες στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, του υφυπουργού Εσωτερικών Παύλου Πολάκη, του υφυπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.

Νομιμοποίηση με 21% φόρο

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δηλαδή η συμφωνία κατ’ ουσίαν με την ελβετική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι με 21% φόρο οι παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό θα νομιμοποιούνται.

Αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό

Αποφασίστηκε, επίσης, να δοθεί προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Με δεδομένο ότι-όπως ευστόχως παρατήρησε ο έμπειρος στα θέματα υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης-ακόμα δεν έχει γίνει ταυτοποίηση φόρων σε μείζονες εκκρεμότητες, όπως η λίστα Λαγκάρντ, αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση σχεδίου για θεσμικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Τηλεοπτικές άδειες

Όπως αποφασίστηκε, σήμερα - εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου - αναμένεται να δοθεί προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αποκαλύψεις

Σήμερα, αναμένονται επίσης και μεγάλες κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της διαφθοράς, κινήσεις που ως αργά το βράδυ κρατούνταν απολύτως μυστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου