Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Σύνταγμα: Ογκώδης διαδήλωση υπέρ του "Ναι"



Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε επί ώρες, η πλατεία Συντάγματος γέμισε ασφυκτικά από πλήθος κόσμου που διαδήλωσε υπέρ του "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.Η πλατεία Συντάγματος μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς επίσης περιμετρικά και εντός της πλατείας, γέμισε με πολίτες, που ανεμίζοντας ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες και φέροντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη, διατράνωσαν την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη.


Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα: "Μένουμε Ευρώπη", "Ελλάς, Ευρώπη, δημοκρατία" και "παραιτηθείτε".

Μετά τις 21.00 η βροχή δυνάμωσε, παρά ταύτα χιλιάδες κόσμου παρέμεναν στην πλατεία, ωστόσο μετά τις 22.00 με τη βροχή να πέφτει αδιάκοπα οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν, δίνοντας νέο ραντεβού κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.

Στο πόντιουμ που στήθηκε ανέβηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα υπέρ του "Ναι"

Ο κ. Καμίνης ζήτησε από τους πολίτες να πουν όχι στο "όχι", σημειώνοντας: Πιστεύω ότι το "ναι" θα σαρώσει.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι "το δημοψήφισμα είναι αποπροσανατολιστικό και θα οδηγήσει στην καταστροφή αν επικρατήσει το όχι".

Στη συγκέντρωση, πέραν των απλών πολιτών, συμμετείχαν φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω των social media, όπως και οι προηγούμενες υπό το σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου