Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Έκλεισε οριστικά το θυρόφραγμα της σήραγγας στην Βεγορίτιδα



Εκτελέστηκε η απόφαση της κυβέρνησης (του Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Τσιρώνη) μετά από  παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων -  Δικαίωση του αγώνα των φορέων και των κατοίκων
Μετά από δίμηνο αγώνα δικαιώθηκαν οι προσπάθειες των φορέων και των κατοίκων αλλά και Δήμων της Πέλλας, προσπάθειες στις οποίες συμπαραστάθηκα, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε τρόπο.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση, δια του Αν. Υπουργού κ. Τσιρώνη ανταποκρίθηκε στο δίκαιο του αιτήματος για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος σαν παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης Πέλλας και Φλώρινας  και απεφάσισε το κλείσιμο της σήραγγας Βεγορίτιδας προς Άγρα, καθόρισε προσωρινά ( μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών που πρέπει να ανατεθούν άμεσα) την ανώτερη στάθμη της λίμνης ένα μέτρο κάτω από τις δεξαμενές του βιολογικού καθαρισμού Αγ. Παντελεήμονα ( περί το 220,50 m) και θεώρησε άκυρες όλες τις προγενέστερες πράξεις καθορισμού αιγιαλού κλπ μόνο από την πλευρά της Φλώρινας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φορείς και τους κατοίκους  τόσο από την Άρνισσα όσο και από τον Αγ. Παντελεήμονα, ιδιαίτερα τον Σύλλογο προστασίας της Βεγορίτιδας και τον πρόεδρο του Νίκο Μούλα που δεν λύγησαν στους εκβιασμούς  και τις πιέσεις και οι ενέργειες τους συνέβαλαν αποφασιστικά στο τελικό αποτέλεσμα.
Προσωπικά εκφράζω την ικανοποίηση μου και τις ευχαριστίες μου στον Υπουργό κ. Τσιρώνη για την απόφαση και τις ενέργειες του όσο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  κ. Καρυπίδη για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων στην εκτέλεση της Υπουργικής απόφασης. 
Καλώ τους φορείς και τους πολίτες της Πέλλας και της Φλώρινας σε επαγρύπνηση για την υλοποίηση των σχετικών μελετών και δράσεων για την προστασία της λίμνης τόσο όσον αφορά την ποσότητα των υδάτων όσο και όσον αφορά την ποιότητα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου