Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού στον Ι.Ν. Αναργύρων Εδέσσης



Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές ακολουθίες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης και Αγ. Αναργύρων Εδέσσης καθώς και η Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού του εν Δράμα (Καρσλίδη).

Στις ιερές ακολουθίες του Μ. Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων καθώς και ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.



Την Τρίτη (30/6), παραμονή της εορτής, στις 19:00 έγινε η επίσημη
Υποδοχή του Τιμίου λειψάνου του Οσίου Γεωργίου και ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίον χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων τονίζοντας την σπουδαιότητα του θείου δώρου της ανθρώπινης υγείας, την οποία -σε συνδυασμό με την ψυχική- διακόνησαν οι τιμώμενοι Άγιοι.
Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε καθιερωμένη λιτανεία.

Την Τετάρτη (1/7), εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στον Όρθρο και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο οποίος κατά το κήρυγμά του υπογράμμισε την παγκόσμια τιμή και ευλάβεια προς τα ιερά πρόσωπα των Αγίων Αναργύρων.

Πλειάδα κληρικών και πλήθος πιστών μετείχαν στις ιερές ακολουθίες, ενώ τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, Βουλευτές του Νομού, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Χρ. Καρυώτης, ο διοικητής της Αστυνομίας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων.

Το ιερό λείψανο του Οσίου Γεωργίου θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου