Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Εκτός πρόωρες συντάξεις - φορολόγηση αγροτών από το νομοσχέδιο της Τετάρτης



Δεν θα αφορούν στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ούτε και στη φορολόγηση των αγροτών οι ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη. Η νομοθετική πρωτοβουλία που θα απασχολήσει τη Βουλή αυτή την εβδομάδα θα αφορά δύο κρίσιμους τομείς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση και ψηφοφορία που θα γίνει την Τετάρτη θα αφορά στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών
και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη. Θα αφορά επίσης στην ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.
Στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το αγροτικό δεν θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της Τετάρτης.
«Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή. Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου», είχε δηλώσει ο κ.Αποστόλου.
Για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών υπάρχει προβληματισμός και στη Νέα Δημοκρατίας, όπως παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
«Είναι λογικό πολλοί βουλευτές της ΝΔ να εκφράζουν εντονότατο προβληματισμό γι ΄αυτά τα μέτρα τα οποία έρχονται. Εμείς τα τελευταία δυόμισι χρόνια προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε έτσι τα δημοσιονομικά και τις πολιτικές ώστες να αποτρέπουμε τέτοια μέτρα ειδικά στο ΦΠΑ, ειδικά στους αγρότες όπου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση», είπε ο κ. Καραγκούνης.
Η ψηφοφορία της Τετάρτης αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά κρας τεστ για την σταθερότητα της κυβέρνησης και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση θεωρεί κρίσιμο η εκπροσώπησή της να μην πέσει κάτω από τους 120 βουλευτές.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου