Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Business Insider: Αυτά είναι τα 11 φθηνότερα ελληνικά νησιά προς πώληση



Πολλοί είναι οι επιτήδειοι οι οποία προσπαθώντας δήθεν να... δώσουν λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας κατά καιρούς στοχεύουν μερικά από τα χιλιάδες ελληνικά νησιά τα οποία και κοστολογούν...

Αυτήν την φορά σύμφωνα με το Business Insider, δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις ενός κτηματομεσίτη ονόματι Νάιτ Φρανκ ο οποίος υποστηρίζει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα πουλήσει πολλά νησιά της, μία κίνηση η οποία θα την βοηθήσει να ανακάμψει οικονομικά. Ανάμεσα σε αυτά είναι μεταξύ άλλων και η... Κύθνος η οποία και κατοικείται!


Η λίστα η οποία δημοσιεύεται ξεκινά από τα πιο οικονομικά νησιά όπως το Λυχνάρι το οποίο και πωλείται για μόλις τρία εκατομμύρια ευρώ και φτάνει μέχρι το Ομφόρι του οποίου η τιμή φτάνει -σύμφωνα με το δημοσίευμα- τα 45 εκατ. ευρώ. Προς έκπληξη πολλών «πωλείται» και το νησί της Κύθνου, το οποίο κοστολογείται μεταξύ 3,6 και 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτό το νησί απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα με το καράβι και κατοικείται ήδη, έχοντας 20 με 25 μικρά γραφικά σπίτια. Μπορεί μάλιστα μόνο να νοικιαστεί, δηλαδή το ενοίκιο του οικοπέδου θα πρέπει να πληρώνεται στον ιδιοκτήτη της γης. Παρόλα αυτά, καθώς είναι οικοδομικά ανεπτυγμένο, οι δρόμοι, τα κτίρια και η κουλτούρα των ντόπιων είναι έτοιμα να βελτιωθούν μέσω του πολεοδομικού σχεδιασμού», γράφει το Business Insider για την Κύθνο, προτείνοντας στους πιθανούς αγοραστές να βελτιώσουν τις υποδομές και την... κουλτούρα του νησιού.

Φαίνεται πως τα σενάρια πώλησης νησιών και αρχαίων μνημείων έχουν κερδίσει ξανά το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης. Την Δευτέρα, η ιστοσελίδα του περιοδικού Time δημοσίευσε άρθρο στο οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο του να πωληθεί η ελληνική κληρονομιά ως επενδυτικό αγαθό, προκειμένου να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας.

Η λίστα με τα ελληνικά νησιά προς πώληση, σύμφωνα με το Business Insider:

11 Ομφόρι, 50 εκ. δολάρια
10 Δουλίχιο, 40 εκ. δολάρια
9 Νησί βορείου Αιγαίου, 35 εκ. δολάρια
8 Άγιος Θωμάς, 15 εκ. δολάρια
7 Νήσος Ναυσικά, 6,9 εκ. δολάρια
6 Καρδιώτισσα, 5,5 εκ. δολάρια
5 Νήσος Σοφία, 5,5 εκ. δολάρια
4 Κύθνος, 5 εκ. δολάρια
3 Στρογγυλή, 3,5 εκ. δολάρια
2 Γαία, 3 εκ. δολάρια
1 Λυχνάρι, 3 εκ. Δολάρια



koolnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου