Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Χαλαρώνουν τα capitals controls.420 Ευρώ και με μία ανάληψη.



Χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο οι ασφυκτικοί περιορισμοί στις αναλήψεις καταθέσεων, αφού με παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΕΚΤ, το απαιτούμενο 7ήμερο για τη σωρευτική ανάληψη των 420 ευρώ δεν θα είναι, πλέον, "κλειδωμένο" στο διάστημα Σάββατο- Παρασκευή αλλά θα είναι κυλιόμενο και προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε πολίτη.
Έως σήμερα, για να πάρει κανείς 420 ευρώ θα έπρεπε να στηθεί στο γκισέ ή στο ΑΤΜ, την Παρασκευή, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο από το προηγούμενο Σάββατο.


Εάν κάποιος δεν τα έπαιρνε την Παρασκευή, τότε το... κοντέρ μηδένιζε και θα έπρεπε να περιμένει έως την επόμενη Παρασκευή.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργούνται τεράστιες ουρές και να υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών.

Πλέον, με το νέο σύστημα, το 7ήμερο θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε πολίτη.

Εάν κάποιος πχ. είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη έως 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα αποφευχθεί ο συνωστισμός όλων των πολιτών την Παρασκευή, ειδικά στις περιπτώσεις όπου η Παρασκευή συμπίπτει με ημέρα πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου