Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Reuters: Κάποιες ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν



Αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα με «εξαφάνιση» κάποιων από τις υπάρχουσες συστημικές τράπεζες, προβλέπει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Κάποιες ενδεχομένως θα κλείσουν ή θα εξαγοραστούν από τις πιο υγιείς στο πλαίσιο των ανατροπών που θα φέρει ένα νέο πακέτο διάσωσης της χώρας, λέει το πρακτορείο επισημαίνοντας ότι ακόμη και με ανακεφαλαιοποίηση κάποιες τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες ανταγωνίστριες.



Ένας αξιωματούχος είπε πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο – ένα μέτρο που αναμφίβολα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση στην Αθήνα.

"Η ελληνική οικονομία είναι ερείπια. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή", είπε η πρώτη πηγή, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης. "Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση", είπε και πρόσθεσε: "Υπάρχει ελάχιστος χρόνος… πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αναδιάρθρωση".



zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου