Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Times: Σχέδιο ΕΕ να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ από νέο δάνειο διάσωσης εντός ευρωζώνης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας και ο Γ. Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, επειδή η Γερμανία θα μπλοκάρει μια οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία, ισχυρίζονται οι "Times" του Λονδίνου.
Γερμανός συντηρητικός πολιτικός, που μίλησε στην εφημερίδα και, όπως σημειώνεται, έχει τεράστια πολιτική επιρροή, δηλώνει: "Σήμερα, τίθεται το ερώτημα: Εμπιστευόμαστε τους Τσίπρα και Βαρουφάκη; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη προς όλα τα μέρη: Όχι".


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε για πρώτη φορά δημόσια την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σπρώξει την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα εκτός εξουσίας ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της 5ης Ιουλίου.

"Αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας παραμείνουν στη θέση τους, ακόμα και έπειτα από ένα “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τότε η Αθήνα δεν έχει καμία ελπίδα για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης", φέρεται να είπε ο αξιωματούχος.

Μάλιστα, σημειώνεται πως ο Γερμανός συντηρητικός ανώτατος αξιωματούχος εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος πως και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και οι Βαυαροί σύμμαχοί τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι "κομμουνιστές", όπως χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα ο Γερμανός πολιτικός.

"Στο κόμμα μου το CDU/CSU θα υπάρξουν πολλοί συνάδελφοί μου που θα ψηφίζουν “όχι” αν το ζητούν ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας. Να είστε σίγουροι. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη πια. Λένε: Δεν πρόκειται να δώσω τα λεφτά των (Γερμανών) φορολογουμένων στην Ελλάδα χωρίς να έχω απέναντί μου έναν αξιόπιστο εταίρο", είπε στους Times και πρόσθεσε συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ: "Χρειαζόμαστε έναν αξιόπιστο εταίρο που θέλει να κάνει τη δουλειά του".

Όσο για το δημοψήφισμα και τη μετά από αυτό εποχή, τόνισε: "Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει το “ναι”. Μετά θα χρειαστούμε μια νέα κυβέρνηση, και μετά θα πρέπει να επιβάλλουμε μέτρα".

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο σοσιαλιστής Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έχει συμμετάσχει σε κρυφές συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένου πιθανόν και του κ. Τσίπρα, ώστε να 'σπάσει το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο σκοπός κατά τα λεγόμενα του Γερμανού αξιωματούχου είναι να δημιουργηθεί μια "κυβέρνηση τεχνοκρατών" ως προϋπόθεση για ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, η οποία θα απαρτίζεται και από μετριοπαθή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.

Όσο για το αν τελικά επικρατήσει το "όχι" και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να παραμένει στην εξουσία, τότε "όλα τελείωσαν" σύμφωνα με τον συντηρητικό πολιτικό και η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ αφού βγει εκπρόθεσμη και από τη δόση της 20ής Ιουλίου προς την ΕΚΤ.

"Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά όχι για νέο πρόγραμμα διάσωσης", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου