Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πέντε tips για να ελέγξεις την όρεξή σου



Στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, ο έλεγχος της όρεξης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς θα σας αποτρέψει από το να ενδώσετε σε ό,τι βρεθεί μπροστά σας.
Πίνετε πολύ νερό
Το νερό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης τροφής, αφού τα κέντρα δίψας και πείνας του εγκεφάλου αλληλοεπηρεάζονται. Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα που είναι καλά ενυδατωμένα χάνουν σημαντικά περισσότερο βάρος σε σχέση με όσους δεν πίνουν νερό.


Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι βασικός σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Παράλληλα είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία λόγω των βιταμινών που περιέχουν. Ένα φρούτο ή μια ελαφριά σαλάτα θα σας δώσουν ενέργεια και θα σας βοηθήσουν να ...ξεγελάσετε την πείνα σας.

Φυτικές ίνες
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, όσπρια) βοηθούν στην απώλεια βάρους, προκαλώντας επιβράδυνση της γαστρικής κένωσης (δημιουργούν αίσθημα πληρότητας για περισσότερη ώρα). Επιπλέον βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και στην μείωση της χοληστερόλης.

Καλός ύπνος
Όταν είστε κουρασμένοι, πεινάτε περισσότερο και επιλέγετε ανθυγιεινές τροφές. Αυτό συμβαίνει γιατί η στέρηση ύπνου οδηγεί σε αύξηση της γκρελίνης, γνωστής και ως ορμόνης της όρεξης. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7-8 ώρες.

Διώστε το άγχος
Το στρες απελευθερώνει κορτιζόλη, μια ορμόνη που βοηθά στη διαχείριση επικίνδυνων καταστάσεων. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να ξεγελάσει το σώμα, δίνοντας σήμα στον εγκέφαλο για ανεφοδιασμό του σώματος με καύσιμα. Επίσης το στρες οδηγεί σε κατανάλωση ζάχαρης για να αισθανθείτε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου