Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Βάσεις... «Ώρα μηδέν» - Στις 10:00 οι ανακοινώσεις



Τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους μπαίνει   σήμερα καθώς στις 10 το πρωί θα δοθούν   στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,  όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας. 

Το «protothema.gr», όπως κάθε χρόνο κοντά στους υποψηφίους  θα δημοσιοποιήσει τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι βάσεις αναμένεται να ακολουθήσουν καθοδική πορεία, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές , Πολυτεχνικές και Νομικές σχολές. Επίσης, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και του περιορισμού των μετεγγραφών μεγάλη οι υποψήφιοι φαίνεται ότι επέλεξαν σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων για είναι κοντά στο σπίτι τους και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στην πορεία των βάσεων των σχολών της περιφέρειας.

 Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν   να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα  αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της  ημέρας.

 Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας,   σήμερα  ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Φέτος οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν τις πολλές μετακινήσεις που κοστίζουν χρήματα. Ηδη το μέτρο εφαρμόστηκε από πέρυσι σε κάποιες σχολές Πανεπιστημίων και εκτιμήθηκε οτι εξυπηρέτησε τους φοιτητές που με ηλεκτρονικό τρόπο αρχικά αποκτούν τη φοιτητική ιδιότητα και στη συνέχεια προσκομίζουν κάποια δικαιολογητικά.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου