Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές.Παρασκευή η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης



Στις 20 Σεπτμεβρίου- ημερομηνία που «έπαιζε» από την αρχή- αναμένεται να στηθούν οι κάλπες, παρά τις αντιρρήσεις Μεϊμαράκη, Θεοδωράκη και Λαφαζάνη.
Η ημερομηνία «κλειδώνει», καθώς από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝ.ΕΛ. καθίσταται προφανές ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να καρποφορήσει η τελική προσπάθεια του ΠτΔ για συγκρότηση κυβερνητικού σχηματος από την παρούσα Βουλή. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος δεν σκοπεύει καν να
συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση του τριημέρου και την κατάθεση της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η σύγκληση του Συμβουλίου πολιτών αρχηγών είναι στη διακριτική ευχέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίους μπορεί επίσης να επιλέξει την απευθείας συνεννόηση ε κάθε κομματικό ηγέτη ξεχωριστή.
Κατά πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου, με δεδομένη την άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να προσέλθουν σε αυτή τη σύσκεψη.
Από τις ιδιες πηγές αναφέρεται ότι ο ΠτΔ θα πραγματοποιήσειι τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων – ή και συναντήσεις με όποιους το ζητήσουν – προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις τους.
Ο κύκλος επαφών θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. Λίγες ώρες αργότερα – εντός της ημέρας – ο ΠτΔ θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και παράλληλα θα προκηρύξει εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου.
Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή η το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου