Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Σκηνές αποκάλυψης από την έκρηξη ισχύος 21 τόνων ΤΝΤ στην Κίνα (βίντεο & εικόνες)



Τουλάχιστον 17 οι νεκροί και περισσότεροι από 400 οι τραυματίες - Τεράστιες υλικές ζημιές σε απόσταση χιλιομέτρων εξαιτίας του ωστικού κύματος - Αγνοούνται 36 πυροσβέστες - Η έκρηξη καταγράφηκε ακόμα και από το... διάστημα! 

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η πόλη Τιαντζίν στη Βόρεια Κίνα, μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι, παρασύροντας στον θάνατο 17 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 400 έχουν δηλωθεί ως τραυματίες.


Σύμφωνα με τις αρχές έγιναν δύο εκρήξεις. Η πρώτη ισοδυναμούσε με ισχύ τριών ΤΝΤ, ενώ η δεύτερη, η οποία προκάλεσε τη βιβλική καταστροφή στην πόλη της Κίνας, ισοδυναμούσε με 21 τόνους ΤΝΤ!

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, αγνοούνται 36 πυροσβέστες, με τους οποίους έχει χαθεί η επαφή, ενώ σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί ήδη εννέα απώλειες. Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.



Η δημόσια τηλεόραση CCTV ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.


Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη με «επικίνδυνο εμπόριο». Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ τριών τόνων του εκρηκτικού ΤΝΤ, ενώ η δεύτερη, 21 τόνων ΤΝΤ. Η δεύτερη έκρηξη φαίνεται σε βίντεο από μάρτυρες να εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα.


Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη ώστε, σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter καταγράφηκε ακόμα και απο μετεωρολογικούς δορυφόρους στο διάστημα.


Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να «καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των», είπε η CCTV.








protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου