Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΟΧΙ στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! - ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ!



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μαζί με τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται μέσα στον δεκαπενταύγουστο να ψηφίσουν το 3ο μνημόνιο.
Ετοιμάζονται να χώσουν και νέα λεπίδα στο λαιμό των εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το νέο μνημόνιο προβλέπει:

  • Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Μείωση συντάξεων.
  • Μείωση παροχών υγείας.
  • Χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Νέα μέτρα για εργασιακά και συντάξεις τον Οκτώβρη.
  • Διατήρηση και εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων μνημονίων
  • Άγρια φορολόγηση της αγροτιάς & των αυτοαπασχολούμενων.
  • Ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων.
Την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν γενναία χρηματοδότηση στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους τραπεζίτες και τους μεγαλοβιομηχάνους. Αποδεικνύεται ότι για αυτούς διαπραγματευόταν, για αυτούς γινόταν ο καυγάς, για το πώς θα εξασφαλίσουν τη κερδοφορία τους και τα προνόμια τους.

Για αυτούς αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος.
Για μας μονόδρομος είναι ο δρόμος του αγώνα !
Αν σήμερα τους αφήσουμε, αύριο θα μας έρθουν και χειρότερα. Δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, καμιά ανοχή, καμιά αναμονή. Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Οργανώνουμε την αγώνα μας, την αντεπίθεση μας, μαζικά συλλογικά. Δημιουργούμε μέτωπο αγώνα στη γειτονιά μαζί με τις ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. Δίνουμε ενιαία, δυναμική, μαζική, απάντηση και στη συγκυβέρνηση αλλά και στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο, τη μητρότητα να “επιβραβεύεται” με ανεργία και ευέλικτη δουλειά, τη φορολεηλασία να τσακίζει αυτοαπασχολούμενους & αγρότες, τις αλλεπάλληλες περικοπές να καταδικάσουν γυναίκες και άντρες συνταξιούχους στη φτώχεια. Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο.
  ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Πέλλας να μην εγκρίνουν τη νέα συμφωνία, με τον αγώνα τους να πουν ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο 3ο μνημόνιο και στα νέα σκληρά μέτρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ! - ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου