Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και απλή αναλογική ζητά ο Λαφαζάνης



Η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε τη δική της εκδοχή για το ζήτημα της επικοινωνίας Τσίπρα-Λαφαζάνη. Όπως αναφέρουν από το νέο κόμμα ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να έχουν συνάντηση στο πλαίσιο της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα" σημειώνουν οι πηγές του ΛΑ.Ε.


Απλή αναλογική από αυτή τη βουλή

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σκόπευε να συζητήσει με τον πρωθυπουργό πρόταση που θα ανέπτυσσε και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής. Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης ζητάει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Όπως λένε στη ΛΑ.Ε. αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν επιβεβλημένο να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού.




news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου