Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Παγκόσμια έρευνα: Στον πάτο το επίπεδο ευτυχίας των Ελλήνων!



Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση με τίτλο “World Happiness Report 2015” από τον οργανισμό Sustainable Development Solutions Network (SDSN), ανάμεσα στις 158 χώρες που εξετάστηκαν, εκείνη στην οποία οι πολίτες της είναι πιο χαρούμενοι, είναι η Ελβετία.
“Αυτή η έκθεση παρέχει στοιχεία για το πώς να επιτύχει μια χώρα κοινωνική ευημερία. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και το αίσθημα δικαιοσύνης, η τιμιότητα, η εμπιστοσύνη και η καλή υγεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά για την εν λόγω έκθεση ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γης στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια, Jeffrey Sachs.


Οι ερευνητές από το SDSN επικεντρώθηκαν σε έξι βασικές μεταβλητές για να αξιολογήσουν το επίπεδο ευτυχίας: 

-Κατά κεφαλήν ΑΕΠ
-Προσδόκιμο υγιούς ζωής
-Το να έχει ο πολίτης κάποιον άνθρωπο να βασιστεί
-Το πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες την ελευθερία να κάνουν τις δικές τους επιλογές στη ζωή
-Την ελευθερία από τη διαφθορά και 
-Τη γενναιοδωρία. 

Η κατάταξη βασίζεται επίσης σε έρευνα της διαβόητης εταιρείας Gallup την περίοδο 2012 – 2015, κατά την οποία κλήθηκαν άνθρωποι από περισσότερες από 150 χώρες να κατατάξουν την ευτυχία τους σε μια κλίμακα 1-10.

Ανάμεσα στις 159 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 102η θέση για την περίοδο 2012-2014...



Το πιο ανησυχητικό, και σίγουρα ενδεικτικό του τι περνάει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, είναι η κατάταξη της Ελλάδας σε έναν δεύτερο πίνακα, όπου αποτυπώνεται η αλλαγή στο επίπεδο ευτυχίας μιας χώρας σε σύγκριση με το πού ήταν την περίοδο 2005-2007.

Η Ελλάδα είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ χώρα σε αυτή την κατάταξη!Η αλλαγή στο επίπεδο ευτυχίας των Ελλήνων είναι η πιο αρνητική από τις 125 χώρες που υπάρχουν σε αυτό τον πίνακα...



Τα συμπεράσματα, αν και προφανή, δικά σας...

Διαβάστε ή/και κατεβάστε ολόκληρη την έκθεση με ένα κλικ ΕΔΩ




iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου