Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Συλλήψεις αστυνομικών που εκβίαζαν καταστηματάρχες στη Ζάκυνθο



Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αττικής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της δωροληψίας.

Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους 34 ετών και 31 ετών που υπηρετούν στην Οικονομική Αστυνομία και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αντίστοιχα και οι οποίοι φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τους καταστηματάρχες, για να μην πραγματοποιήσουν ελέγχους για τους οποίους ψευδώς ισχυρίζονταν ότι είχαν σταλεί στο νησί από την Αθήνα.


Ο 34χρονος συνελήφθη στην Ζάκυνθο τη Δευτέρα, ενώ ο 31χρονος, που είχε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα, συνελήφθη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος συνελήφθη αμέσως μόλις παρέλαβε 10.540 ευρώ, που είχαν προσημειωθεί, καθώς είχε ενημερωθεί η Ασφάλεια για την εκβίαση.

Οι δύο ανθυπαστυνόμοι, αρχικά είχαν ζητήσει από καταστηματάρχες στην Ζάκυνθο, 20.000 ευρώ για να μην κάνουν έλεγχο και μετά από διαπραγματεύσεις, κατέληξαν στο ποσό των 10.540 ευρώ, το οποίο ήταν αρκετό φαίνεται για αυτούς. Ο ένας από τους καταστηματάρχες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, 5.000 ευρώ, ποσό το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34χρονου στη Ζάκυνθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια. Στην οικία του 31χρονου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Ο δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία, κατηγορούμενοι - κατά περίπτωση - για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου