Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Επιμελητήριο Πέλλας: Κατοχύρωση δήλωσης φορολογίας εισοδήματος


Το Επιµελητήριο Πέλλας ενηµερώνει τις επιχειρήσεις για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος.     

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 5 της 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31-122014) Υπουργικής Απόφασης η καταχώριση στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής φορολογίας εισοδήµατος είναι υποχρεωτική και αφορά τις προσωπικές επιχειρήσεις και λοιπούς υπόχρεους (Ο.Ε., Ε.Ε, ΣυνΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, Αστικές Εταιρίες, Κοινοπραξίες κτλ) πλην των κεφαλαιουχικών εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ).   


 Η καταχώριση του αποδεικτικού αυτού θα πρέπει να γίνει εντός δύο µηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, µε ηλεκτρονικό τρόπο (www.businessportal.gr)  από τον υπόχρεο µε ταυτόχρονη την καταβολή του Ετήσιου Τέλους Τήρησης Μερίδας στο ΓΕΜΗ και την καταβολή του προβλεπόµενου τέλους καταχώρισης.  

 Η καταχώριση απαιτεί προς συµπλήρωση τον αριθµό του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης που εκδίδει το σύστηµα του Taxis µετά την οριστική υποβολή αυτής. Στην αίτηση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της στο Γενικό Εµπορικό Μητρώο.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις (Ο.Ε., Ε.Ε, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΣυνΠΕ, Αστικές Εταιρίες, Κοινοπραξίες κτλ) µέλη ή µη του Επιµελητηρίου Πέλλας να έρθουν σε άµεση επαφή µε τους λογιστές τους έτσι ώστε να ενηµερωθούν για την υποχρεωτική διαδικασία καταχώρισης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος.

Ο Πρόεδρος Του Επιµελητηρίου Πέλλας  
Ιορδάνης Τσώτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου