Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ερώτηση στη βουλή για «Όργιο παράνομης διακίνησης ροδάκινων & φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία»



Για όργιο παράνομης διακίνησης φρούτων και ροδάκινων στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας κάνει λόγο με ερώτησή της στη βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρασαρλίδου Φρόσω. Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση της βουλευτή:


Παράνομη διακίνηση φρούτων –ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και   Πέλλας.

Αυτό το χρονικό διάστημα οργιάζει η παράνομη διακίνηση φρούτων –ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας μέσω κυρίως Βούλγαρων και Ρουμάνων εμπόρων, διακινητών και μεταφορέων, οι οποίοι φορτώνουν ροδάκινα απ’ ευθείας από τα χωράφια, με ανύπαρκτα η ανεπαρκή παραστατικά. Η διαδικασία αυτή είναι παράνομη, διότι δεν τηρούνται οι κανόνες και διατάξεις της εμπορίας , του ανταγωνισμού , του φορολογικού δικαίου, της ποιότητας, της φυτοϋγείας και άλλων πολλών. Η απουσία του οποιουδήποτε ελέγχου είναι παντελής.
Το φαινόμενο αυτό έχει ως αποτέλεσμα:
Α)Το Δημόσιο να χάνει έσοδα.
Β)Να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των συνεταιρισμών, των έμπορων της ΚΑΘ, αλλά και των έμπορων της ευρύτερης περιοχής.
Γ)Να ακυρώνονται οι πολιτικές της κυβέρνησης για την τήρηση των κανόνων της αγοράς με βάση την νομοθεσία για την οργάνωση των αγροτών σε Ομάδες Παραγωγών, Συνεταιρισμούς, Διεπαγγελματικές,   Κέντρα παραλαβής, κλπ. και να χάνεται η αξιοπιστία και η προοπτική της.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να παταχθεί το εν λόγω φαινόμενο;

H Ερωτώσα Βουλευτής

Καρασαρλίδου Φρόσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου