Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Η ιδέα που θα φέρει επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα



Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα που αποτρέπει πολλούς ανθρώπους από το να τα αγοράσουν: η περιορισμένη τους αυτονομία. Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα, οι οδηγοί πρέπει να επαναφορτίσουν το όχημα, ή αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο.


Η βρετανική κυβέρνηση δοκιμάζει μια πιθανή λύση στο πρόβλημα. Αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει τεχνολογία υπόγειας ασύρματης φόρτισης (ουσιαστικά «φόρτισης κάτω από το δρόμο») που θα μπορούσε κάποια στιγμή να επιτρέψει στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά οχήματα να «ανεφοδιάζονται».

Η Highways England, η κρατική υπηρεσία που επιβλέπει τις λεωφόρους και τις βασικές οδούς, σχεδιάζει να αρχίσει να πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία αργότερα φέτος. Οι δοκιμές είναι μέρος ενός πενταετούς έργου αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών που αφορά την επαναφόρτιση οχημάτων χαμηλών εκπομπών.

Αν πετύχει, η τεχνολογία θα μπορούσε να συμβάλλει στη σχετική καθιέρωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται, αλλά θα μπορούσαν να επιταχυνθούν περαιτέρω αν οι οδηγοί μπορούσαν να αποφύγουν τον μπελά της επαναφόρτισης – ή αν τουλάχιστον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποκτούσαν αυτονομία που θα προσέγγιζε εκείνη των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

Η Highways England δεν είπε ποια οχήματα θα δοκιμαστούν ή ποιες εταιρείες θα παράσχουν την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Η 18μηνη δοκιμή, την οποία μπορεί να διαδεχθούν οδικές δοκιμές, θα αφορά τον εξοπλισμό των οχημάτων με ασύρματη τεχνολογία και τη δοκιμή του εξοπλισμού – ο οποίος θα εγκατασταθεί κάτω απ’ το δρόμο – για την προσομοίωση συνθηκών που παραπέμπουν σε λεωφόρους.




fortune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου