Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Ντρέπομαι και λυπάμαι για την κυβέρνηση»



Τον δικό του δρόμο χαράζει πλέον ξεκάθαρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που παίρνοντας το λόγο για πρώτη φορά στις 5:30 το πρωί της Παρασκευής επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πω λυπάμαι ή ντρέπομαι» και αμέσως μετά «υπάρχει εναλλακτική, δεν είναι μονόδρομος το Μνημόνιο».
Αφορμή για την παρέμβαση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας στην συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μνημόνιο ήταν οι νομοθετικές αλλαγές που είχε ανακοινώσει λίγα
λεπτά νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Μεταξύ των όσων είπε ο κύριος Μάρδας ήταν και η αλλαγή του τίτλου της τροπολογίας για το ασφαλιστικό, κάτι που είχε προτείνει νωρίτερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος και που θεωρήθηκε ότι υιοθέτησε η κυβέρνηση.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο κύριος Λαφαζάνης κατέκρινε την επιλογή της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα: «Σαν τους καλόγερους που βαφτίζουν το κρέας ψάρι, άλλαξε το όνομα και το έκανε συνταγματικό! Έτσι γίνεται κύριε Μάρδα; Πήρατε το τρικ του κυρίου Βενιζέλου και νομίζετε ότι σας δίνει λύση; Είναι ντροπή, είναι συνταγματική εκτροπή», τόνισε.
«Κάνετε συνταγματική εκτροπή. Κάνετε κουρελόχαρτο το σύνταγμα, κουρελιάζετε το πολίτευμα» είπε ο κύριος Λαφαζάνης και ακολούθως σημείωσε πως η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί, ότι ζούμε την «δικτατορία της Ευρωζώνης στη νεοαποικία που λέγεται Ελλάδα» και τόνισε σε… προεκλογικούς περισσότερο τόνους: «Θα την γκρεμίσουμε αυτή τη δικτατορία γιατί υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν υπάρχει μονόδρομος».
Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου, με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να προχωρήσει σε κάλεσμα για «πολιτική και κοινωνική συγκρότηση πανελλαδικού κινήματος», προετοιμάζοντας έτσι το νέο κόμμα. Από το Μέγαρο Μαξίμου έκαναν λόγο για «από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου