Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Σε πέντε δόσεις ο νέος ΕΝΦΙΑ – Πότε και πως θα υπολογιστεί



Αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, στις αρχές Οκτώβρη, θα γίνει ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ, όπως ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
«Υπολογίζουμε μέσα στο Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη το αργότερο, ώστε να πληρωθεί σε πέντε δόσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως πολλά θα εξαρτηθούν από το πότε θα προκηρύξει τελικά πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο υπολογισμός του φόρου
ακινήτων δεν αποκλείεται να μετατεθεί για αργότερα…
Όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι προχωράνε με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί πάνω από 80%.
Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με το Περιουσιολόγιο επισήμανε ότι το σύστημα βρίσκεται υπό επεξεργασία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Το Περιουσιολόγιο δεν θα είναι ένας έμμεσος τρόπος φορολογίας του πολίτη. Θα είναι μια νέα αρχή στις σχέσεις του φορολογούμενου με τη φορολογική διοίκηση. Θα δηλωθούν τα πάντα και ό,τι επιλέξει κάποιος να κρύψει οποτεδήποτε και οπουδήποτε θα το εντοπίσουμε και θα έχει υψηλότατα πρόστιμα και προσαυξήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου