Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Και τα νεογέννητα θα έχουν πλέον ΑΦΜ



Ακόμα και τα νεογέννητα θα λαμβάνουν ΑΦΜ από το 2016. Όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών Τρύφωνας  Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στο Mega η συγκεκριμένη πρόταση θα προωθηθεί αμέσως μετά τις εκλογές με στόχο να ισχύσει από τη νέα χρονιά κιόλας.  Ο ίδιος τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο θα λυθούν μία σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα οι δωρεές.Το θέμα αποκάλυψε νωρίτερα η «Καθημερινή της Κυριακής» υπογραμμίζοντας πως το μέτρο θα ενταχθεί στις κινήσεις του
υπουργείου για την κατάρτιση του περιουσιολογίου, που από το 2016 θα ανοίξει τις πύλες του.
Όπως έγραφε ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν, τις δαπάνες σε ιδιωτικά σχολεία κλπ.
Έτσι από τον Ιανουάριο, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες για να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις.
Σημειώνεται ότι με τη δημιουργία του περιουσιολογίου καταργείται η δήλωση «πόθεν έσχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου