Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αντιμετωπίστε τη ζέστη στο αυτοκίνητο



Ο ήλιος είναι φίλος μας, ωστόσο πολλές φορές είναι υπερβολικός ειδικά όταν αποφασίζουμε να πάμε μία βόλτα ή σε κάποια παραλία καλοκαιριάτικα. Γι’ αυτό και αναφέρουμε κάποιες μικρές συμβουλές που ίσως να μας σώσουν από τις απειλητικές ακτίνες του ήλιου.
1. Προσπαθούμε να παρκάρουμε στη σκιά το αυτοκίνητό μας, κάτι που αρκετές φορές δεν είναι εφικτό, μιας και άλλοι οδηγοί έχουν προλάβει τις «καλές» θέσεις. Αυτό όμως που
μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να υπολογίσουμε την πορεία του ήλιου με αποτέλεσμα να βρούμε μία θέση που αργότερα θα έχει σκιά.

2. Χρησιμοποιούμε σκίαστρα στο παρμπρίζ ώστε να κόψουμε την πορεία των ακτίνων επάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

3. Τοποθετούμε καλύμματα στα καθίσματα του αυτοκινήτου τόσο για την προστασία από τον ιδρώτα, το αλάτι της θάλασσας όσο και για την προστασία από τον ήλιο ειδικά αν το σαλόνι μας είναι επενδυμένο με δέρμα ή δερματίνη.

4. Αν τελικά παρκάρουμε στον ήλιο και δεν έχουμε κάποιο σκίαστρο να προστατέψουμε το τιμόνι, τότε στρίβουμε τη στεφάνι μισό κύκλο, ώστε το πάνω μέρος να φτάσει κάτω και να προστατευτεί από τον ήλιο. Έτσι, το τιμόνι δεν θα είναι καυτό στα σημεία που πρόκειται να το κρατάμε.

5. Η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών είναι μία πολύ καλή επιλογή για να αντιμετωπίσουμε τόσο την υψηλή θερμοκρασία στην καμπίνα, όσο και να προστατεύουμε το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Πλέον, η τιμή εγκατάστασης είναι αρκετά προσιτή, μιας και το αποτέλεσμα προσφέρει αξίζει.

6. Συχνό λάθος που γίνεται κατά την είσοδό μας στη ζεστή καμπίνα του αυτοκινήτου μας είναι να ανοίγουμε στη μέγιστη απόδοση το κλιματισμό. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί η ένταση να είναι δυνατή, αλλά η θερμοκρασία του αέρα δεν είναι τόσο χαμηλή όσο αν η ένταση βρισκόταν περίπου στο μέσο. Άρα, καλύτερα είναι να ανοίγουμε τα παράθυρα και ταυτόχρονα το air condition να δουλεύει με την ένταση περίπου στο μέσο για λίγα λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου