Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Που χάνουν ψηφοφόρους τα κόμματα



Έως τις 280.000 ψήφους υπολογίζουν στην Κουμουνδούρου ότι θα φτάσουν οι απώλειες από την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι διαρροές προς τη Λαϊκή Ενότητα φτάνουν το 8,2%, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 5,2% που μετακινείται από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν απώλειες ακόμα και προς τη Χρυσή Αυγή αλλά και το ΚΚΕ. Οι ψηφοφόροι που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο εμφανίζονται αναποφάσιστοι κατά 16,5%.


Η Νέα Δημοκρατία χάνει ψηφοφόρους προς την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων καθώς ένα ποσοστό 5,2% εκείνων που εμπιστεύτηκαν το κόμμα δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν τον Βασίλη Λεβέντη. Διαρροές υπάρχουν προς το Ποτάμι, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Χρυσή Αυγή. Τις υψηλότερες συσπειρώσεις έχουν αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν "μάχη" να επαναφέρουν στις τάξεις τους, τους ψηφοφόρους.

Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ φτάνει το 56%, ενώ οι μετρήσεις δείχνουν απώλειες προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Το 22% όσων ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ τον Γενάρη δηλώνει αναποφάσιστο.

Στο επιτελείο του Ποταμιού βλέπουν μόλις το 40% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου να παραμένει σταθερό στην επιλογή του, ενώ περίπου 16% κινείται προς το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το 44% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η μικρότερη συσπείρωση παρατηρείται στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι μόλις το 25% των ψηφοφόρων του... χειμώνα, επιλέγουν και το φθινόπωρο το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Αρκετοί από εκείνους που δηλώνουν ότι θα αλλάξουν επιλογή στρέφονται προς τη Χρυσή Αυγή, την Ένωση Κεντρώων, τη Νέα Δημοκρατία ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:  Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου