Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στρατούλης-Λαφαζάνης."Η Αριστερή Πλατφόρμα θα κατέβει στις εκλογές"



Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά την προκήρυξη των εκλογών. «Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση , μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών
και των στελεχών του.

Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού. Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας.»

Ο Στρατούλης προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος

Εμμεση αναφορά στο μετασχηματισμό της Αριστερής Πλατφόρμας σε κόμμα που θα κατέλθει στις εκλογές που προκηρύσσονται για το Σεπτέμβριο έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης, ένα από τα σημαίνοντα στελέχη της ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τείνουν σε διάσπαση από το κόμμα.

Ο πρώην υφυπουργός είπε με νόημα φεύγοντας από τη Βουλή πως «είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου και συντριπτικού ποσοστού του Οχι στο δημοψήφισμα θα βρει τον τρόπο να εκφραστεί πολιτικά».



Ο Δημήτρης Στρατούλης έδωσε το περίγραμμα του νέου κομματικού σχηματισμού κάνοντας λόγο για «αντιμνημονιακό, πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο» με στόχος την ακύρωση των μνημονίων και αντικατάστασή τους από πολιτικές ανάπτυξης». Οπως είπε «εφόσον ανακοινωθούν εκλογές οι δυνάμεις του Οχι θα βρουν τον τρόπο να εκφραστούν πολιτικά σ' αυτές τις εκλογές».

Ερωτηθείς για το αν θα συμμετάσχει στο μέτωπο αυτό ο Γιάνης Βαρουφάκης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως «ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί εκλογές και δεν μπορούμε να πούμε “ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε”».

Σιββυλικός ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης και για το αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα θα ανεξαρτητοποιηθούν. «Κάθε πράγμα που πρέπει να γίνει θα γίνει στην ώρα του και ο κολιός τον Αύγουστο και όπως ξέρουμε έχουμε Αύγουστο» είπε ο βουλευτής.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα ανεξαρτητοποιηθούν προκειμένου να συντάξουν κοινοβουλευτική ομάδα και να έχουν όλα τα δικαιώματα των εκπροσωπούμενων στη Βουλή κομμάτων, κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Πλατφόρμα αλλά και όσοι βουλευτές συμπράξουν από όσους είπαν «όχι» ή ψήφισαν «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο, θα είναι πλέον η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη καθώς δυνητικά μετρά 43 βουλευτές (32 που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι 11 που δήλωσαν «παρών»). Ετσι, θα πάρουν εκείνοι την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι η Χρυσή Αυγή που αριθμεί 17 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου