Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αυτά είναι τα πιο cool καλοκαιρινά παγάκια (φωτό)


Γιατί να μένεις στα απλά παγάκια όταν μπορείς να έχεις κάτι πιο special; Θα εκπλαγείς με το πόσες επιλογές έχεις και πόσο στιλάτα και εντυπωσιακά παγάκια μπορείς να φτιάξεις έυκολα κι απλά, με λίγη φαντασία. Για να μη σε κουράζουμε, ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε τις πιο εντυπωσιακές ιδέες για να δώσεις καλοκαιρινή και παιχνιδιάρικη νότα σε χυμούς, κοκτέιλ, κρασί ακόμη και τον καφέ σου. Ιδού...





Μια απλή ιδέα αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ένα κερασάκι (με το κοτσάνι προς τα πάνω) μέσα σε κάθε θήκη της παγοθήκης, γεμίζεις με νερό κι ιδού, έτοιμο το παγάκι για το πιο εντυπωσιακό καλοκαιρινό κοκτέιλ!


Φυλλαράκια από μέντα, δυόσμο, λίγη λεβάντα ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς δίνουν χρώμα και άρωμα στα παγάκια. Ταιριάζουν απίστευτα με σπιτική λεμονάδα αλλά και με κοκτέιλς.


Λίγα σποράκια από ρόδι μέσα στην παγοθήκη δίνουν παγάκια εντυπωσιακά στην παρουσίαση. Βάλε τα μέσα σε κοκτέιλ ή σε χυμούς. Τα βλέπεις και σου φτιάχνει η διάθεση. 


Όπως και με το κεράσι, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με φράουλα και το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό. 


Μια ακόμη ωραία ιδέα είναι αυτή με το λεμονάκι. Κόψε μικρές φετούλες λεμονιού, βάλτες μέσα στην παγοθήκη μαζί με νεράκι για παγάκια λεμονάτα και χρωματιστά. Είναι τα καλύτερα για να συνοδέψεις τη σπιτική λεμονάδα που μπορείς να την κάνεις διαιτητική αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας για λάιτ τη λεμονάδα.


Πώς θα σου φαινόταν ένα παγάκι με εσώκλειστο μικρό τριανταφυλλάκι ή με φυλλαράκια από τριαντάφυλλο; Αν σου αρέσει η ιδέα τόλμησέ το! Είναι υπέροχη λύση για κοκτέιλ κι όχι μόνο. 


Εννοείται πως τα παγάκια νερώνουν το κρασί γι΄αυτό και απαγορεύονται δια ροπάλου. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά παγάκια που θα διατηρήσουν το κρασί σου δροσερό χωρίς να το νερώσουν. Βάλε στην κατάψυξη μερικές ρόγες από σταφύλι ώστε να παγώσουν και στη συνέχεια ρίξε μερικές μέσα στο ποτήρι που σερβίρεις το κρασί. Θα διατηρηθεί δροσερό και είναι και μια υπέροχη ιδέα σερβιρίσματος. Εκτός από σταφύλι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παγωμένες φράουλες ή και μούρα. Δοκίμασέ το!


Παγωμένη ψίχα καρπουζιού (ή και πεπονιού) μέσα στην κατάψυξη κάνουν απίστευτα, χρωματιστά και λαχταριστά παγάκια για σμούθις και χυμούς.


Αν σου αρέσει το μπλάντι μέρι αυτά τα παγάκια θα τα λατρέψεις στα σίγουρα! Φτιάξε λίγο από το αγαπημένο σου κοκτέιλ, πάγωσέ το κι ιδού παγάκια για να μη νερώνει ποτέ το Bloody Mairy σου.


Χρωματιστά παγάκια μπορούν να γίνουν με κάθε είδους χυμό. Πορτοκαλάδα, λεμονάδα, ακόμη και χυμός από μούρα μπορούν να δώσουν γευστικά και χρωματιστά παγάκια για χυμούς και σμούθις.


Άλλη μια ιδέα, πέρα από τα παγωμένα σταφύλια για να μένει δροσερό το κρασί είναι τα παγάκια κρασιού. Την ιδέα την έχουμε ήδη καταγράψει σε παλαιότερο άρθρο μας όπου παρουδιάζουμε κουζινικές λύσεις με παγοθήκες αλλά την επαναλαμβάνουμε μιας κι εμάς μας έχει ήδη κατακτήσει... 


Άλλη μια έξυπνη ιδέα είναι αυτή για παγάκια καφέ! Εσπρέσσο, γαλλικός ή όποιος κι αν είναι ο καφές που πίνεις, φτιάξε παγάκια καφέ για να μη ζεσταίνεται ούτε να νερώνει το φρέντο σου. 


Ήξερες πως μπορείς να φτιάξεις παγάκια βανίλιας;


Life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου